Monday, October 10, 2011

kehidupan ku setelah bergelar isteri....

hari pertama bergelar isteri


wow!!! sangat-sangat teruja... seperti mana wanita lain diluar sana pastinya hari pertama bergelar isteri amatlah mengembirakan... begitu juga aku tambah pula aku jahit manik sendiri kat baju nikah aku tu hehehe...tapi.... saat-saat majlis akad nikah aku yang hanya mendengar pun berdebar-debar...malah tatkala waktu detik itu, aku terfikir betul ke keputusan aku nak kahwin...betul ke aku nak jadi isteri orang...hahahhaha...macam-macam persoalan...malah macam-macam perkara pelik-pelik aku fikirkan... time tu la aku fikir aku risau ngan mak mertua dan pak mertua...time tu la aku fikir masakan aku x sedap walaupun sebelum ni aku masak semua melantak je... ishhhh....memang kelakar la.... tambahan pula saudara mara yang sangat ramai di ketika majlis akad nikah yang diadakan dirumah aku sangat la meriah... mereka terlebih excited dari kami berdua sebagai pengantin... hmmmm.... 


 detik-detik majlis akad nikah



setelah seminggu menjadi isteri



nak jadi isteri yang solehah pastinya harus taat pada perintah suami...dengar cakap suami tapi hanya perkara-perkara yang Allah swt suruh...yang ditegah jangan dibuat... syok dapat solat bersama suami... makan bersama suami...mengadu pada suami... hahahaha... tp kehidupan seminggu kami sangat penat...kerana majlis kenduri yang sangat la meriah tambahan pula dengan kerja-kerja mengemas rumah dan melawat saudara-mara terutama yang tua untuk aku perkenalkan suami aku ni...heehhehe... penat...dari pagi keluar balik sampai malam...pastu asyik kena makan dan minum...huhuhuhu..sampai kembung perut ni ha... sampai mengantuk.... tp suami ku kena balik awal sebab nk prepare segala benda kat kedah pula.... uwaaaaaa!!! berpisah sekejap dengan suami... sejak tu aku wat perangai skit... asyik nk menangis je...apa x nye rasa sedih sebab bakal tinggalkan umah aku, mama papa adik2 yang aku sayang... rasa tetiba sangat pilu...sampaikan aku kemas semua barang macam orang nk lari dari rumah...tp benda aku x fikirkan ialah untuk barang2 yang perlu dibawa untuk mak mertua...hmmmm....masa tu aku rasa takut, risau, sedih, happy, semua benda la kan... hukhukhuk....

















wajah-wajah ceria kami bersama-sama... sayang kamu semua...

P/S: kepada semua pembaca kisah ini...kisah ini akan disambung dalam episod lain...hahahaha...bye....nk wat kerja skit...hehehehe


kepenatan

semalam berusaha melatih student uitm arau untuk jurus wajib (P).... sampai aku pon sakit2 badan...hahahaha...Al maklum jelah dah terlalu lama meninggalkan arena sukan... bila wat betul2 terus sakit sana sini... suami aku yang selalu turun training ajar budak2 IKBN pun sama...hahaha..mungkin kami x fit seperti dulu tapi semangat kami berkobar-kobar untuk meneruskan usaha murni untuk adik2 uitm berjaya dalam pertandingan mereka...xdpt no 1 dapat no 2, 3 pon jadi la dik asalkan tak tercorot...hehhehe... semoga korang dapat buat yang terbaik...usaha tangga kejayaan...siapa yang usaha lebih pasti dapat habuan yang baik...

Saturday, October 8, 2011

pencarian kerjaya!!!

salam....

pencarian kerjaya aku berterusan hingga kini... dh jd bini org tp masih lom dpt kerja lg...mungkin rezeki aku yang aku cari x berada di negeri perlis ni... mungkin aku harus cari nun jauh dr kawasan yg dekat dgn suami aku nie... hmmm...ni la ujian kan... Allah xkan berikan ujian jika Dia tidak sayangkan kita... dan tidak jua Dia berikan ujian yang tak mampu kita tangani... Alhamdulillah...setakat ini aku dan suami masih mampu tangani dan sabar dengan dugaan yang diberi walaupun kadang2 aku selalu memberontak dan merajuk dgn suami sendiri kerana pelbagai benda..mungkin ini lumrah hidup... tak kan ada pasangan suami isteri yang hidupnya sentiasa bahagia tanpa cabaran dan sedikit perselisihan faham walaupun kita mengenali pasangan kita sebanyak tahun yang mungkin untuk kita terima dia sebagai suami... 

setakat nie aku dh isi UITM p.pinang, MARA, job malaysia mmg xpayah ckp la kan... lg apa dh aku isi...hmmm...ooooo..unimap... ada lg..tp aku sndiri pon dh lupa..hahahaha... nk keja gomen tp aku didalam senarai menunggu(simpanan setahun) lak... hmmmm... dh nk hbs setahun dh nie... ahhahahaa... ntah btl ke tidak nie... 

TETAPI....
didalam masa yang sama... dalam aku duk boring2 kat umah bermain ngn puteh dan maya kucing2 kesayangan aku... aku masuk kelas fotografi... yang diadakan kat dlm IKBN nie...jd mudah la aku nk p kelas tu jln kaki pon blh naik beskal pon blh... lgpun aku ngn suami tgh belajar utk mencari wang sampingan dgn camera yg ada ni...semoga Allah permudahkan urusan kami dan semoga impian kami menjadi kenyataan...
ishhhh mcm2 lak kat dlm kepala otak aku ni nk buat duit...tp blm mula2 lg...hahahaa..nk kena cari peralatan dan bahan2 untuk projek2 dlm otak aku nie...nnti dh ada jgn lupa beli lak ye...

si suami pon tgh berusaha untuk memantapkan kewangan kami....dgn arnab, fotografi dan silat InsyaAllah... tp semua rezeki Allah yang bagi kan... jika ia milik kita pasti kita akan kecapinya...tetapi jgn lah sampai lupa pada yg SATU(ALLAH SWT).... rezeki ada dimana2...kita hanya perlu berusaha dan aku akan terus berusaha mencari kerja... 

get a song here now

two is better than one

adsense

Health Tip of The Day