Friday, April 30, 2010

what whould u do???

what would u do if person u like never smile at u???



what would u do if person u care never care about u???


and what would u do if that person u like always ignoring u????

but till now i know he always care about me..thanks syg... =P

Saturday, April 24, 2010

MoWNiNg EVerYoNe...!!!

assalamuaikum buat smua kengkawan ku..

pagi2 nie sgt2 b'semangat nk melakukan setiap tugasan..ehehehhee...kepoyoan yg sgt melampau..smpai skng aku lom wat ape2 lg...buku n kitab ajaib pon lom ku buka lg..

semalam aku sms papa kesayanganku... "pa, kakak ado pekso ari isnin ni, pagi pukol 9"... dan bapak ku jwb sms aku " ok, buat baik2 biar dapat empat"...waaaah....sgt tinggi harapan papa ku pada diri ku ini... sedey pon ade biler papa aku ckp gitu...uwaaa..uwaaa.... nie lah kalo dh jd ank bapak kan...hhehehe....

ermmm...dgn semangat yg aku ada pagi ini akn aku b'usaha...aku xboleh sia-siakan harapan dan doa org tua aku...kena capai gak hasrat org tua aku 2.. InsyaAllah..

dgn USAHA + BERKAT IBU BAPA + DOA + TAWAKAL pada ALLAH swt...pasti aku boleh dpat 4flat sem nie...AMIN...

cik teha, cik wani dan cik E...sedang b'usaha m'persiapkan diri nk b'juang esok pg..harap mlm td dieorg b'3 tu btl2 study..kot2 nye stado jek...kuikuikui...satu mlm cik teha n cik E duk bilik cik wani menstdykan diri nie..xbalik2..hmm...harap mereka b'3 b'jaya m'studykan diri....kang ade lak korean song menyelit kat celah2 study tu..terus mood study nye ilang..hahhaha....

sunyi ler pulak duk sorg kat bilik nie...b'bekalkan roti gardenia perisa jagung pagi2 nie sgt besh...ku cari roti perisa coklat dh habish ler pulak..ramai tol peminat roti nie...hmmm...roti owh roti...kamu sungguh enak..segar dan mudah utk dimakn...itu ler kata2 slogan dr gardenia..mmg mudah sbb xperlu dibuat...tp susahnye kena kuarkan duit..hehehehe...

Malasnye.....

Assalamualaikum...

mungkin kengkawan yg melawat blog ini akan merasa agak sedikit bowsah...sorry yek..saya budak baru belajar..hihihiihii..anyway..my blog will updated time by time..need to learn more about to be a blogger..but it was so interesting..hihihhi..syuuukeerr..sgt2..

ari nie sgt lah malas utk menstudykan diri..owhh..en. MALAS...boleh kah ko p main jauh2..jgn dekat ngn aku...mana lah en. RAJIN lom sampai2 lg nie...biler nk hbs nie...td baru je hbskan chapter 12, 4 more chapter left to read....SETAN yg sgt b'tanduk tajam...ko jgnlah hasut aku nk TIDO jek...kalo nk p cari org laen..mcm dh xde keje laen je...duk cucuk2 aku suh tido biler aku boleh hbs...mmg jahat sungguh engko nie...Arggghhhh!!!!..geram betol biler aku duk asyik tido je manjang..biler mau hbs satu kitab yg tebal nie..sob..sob..sob...

Friday, April 23, 2010

itU iNi irA

mowning everyone...hihiihihi...ceria2kan hidup anda dgn senyuman yg ikhlas..

2 hari lepas, salah sorng bapa saudara ku sblh mama aku meninggal dunia..Al-Fatihah utk arwah...tetiba jek aku t'fikir...betapa awalnye bapa saudara aku pergi sedangkan atok aku masih lg ada...dgn meninggalkan anak2 yg masih lg b'sekolah dan ramai beserta 2 org isteri...ku harap Rohnya ditempatkan b'sama2 org2 yg soleh...amin... biler sebut pasal ajal nie..ia x mengenal usia dan siapa..smua 2 dh ditakdirkan olh Allah swt..n aku t'fikir betapa singkatnya hidup nie..Kita cuma PINJAMAN dariNya.. cukupkah amal aku??? cukupkah iman aku??? malah adakah aku bakal menjadi salah seorg hambaNya yg dimasukkan ke syurga???? itulah persoalan2 yg t'keluar dr otak aku nie.. n soklan plg utama... agaknya bila aku akan mati??? smua org xtau bila kita akan mati..jd aku amat b'harap selagi nyawa masih ada selagi diberi kemampuan dan selagi diberi kesedaran oleh Nya...aku akan cuba memperbaiki tiap kelemahan dan buat semampu mungkin utk mendapat rahmat dariNya...aku mendoakn agar smua org dilindungi dan dirahmati oleh Nya...amin...

tp semalam sgt2 penat...ape x nye...menulis non stop kot...salin je ape yg patut utk final semlm...ITS yg sgt mencabar minda...salin aje x membantu...kena pk gak soklan 2 nk ape..menguji minda bakal2 jurutera nie utk menjadi town planner and dission maker yg berjaya..hahaha...smua ckp senang aje nk score ITS nie..tp pada aku mmg susah kot..setakat tiru je nota n salin je ape yg x b'kaitan 2 mmglah senang..menjawab smpi tgn pon naik kebas otak xyah cakaplah kan duk pk nie nk cari best solution nie..memerah macam perah kain basah 2..huhuhu...tp plg best bile paper 2 dh hbs...selesai sudah azab ke 2...dtg lg azab ke 3..hahahaha..hbs exam jek pegi mkn..itu yg pnting..mkn kat PKNS bangi..cedap woooo....hihihi...
lps mkn pusing2..kat dlm PKNS kecik 2...ada gerai2 baju n tudung..beshhh...!!!..cantik2..belinye idak lah kan..hahahah...tp kak nurul sempat aje beli satu anak scarft..hhehehe...murah katakan...tp biler tiba bab tudung... kak nurul berkata " ira, akak nk beli ke x nie???color cantik nie..".... dan aku menjawab " ikut kak Nurul lah..kak Nurul yg pakai..ira x nk beli ape2..hihii"...then kak Nurul ckp lg.."tp ira, akk beli kat Jusco baru rm18 jek..murah lg dari yg nie rm25.." dan aku menjawab lg.."betul 2..lg lak kalo ira p amek kat tempat kedai tu lg lah murah kot...baru bape hinggit jek.." dan akhirnya cerita kami b'kesudahan tanpa membeli tudung itu..hehehehe...pilihan bijak!!!

menyambung membaca kitab baru hari nie..water resources management...chapter 12...
bab nie sgt2 menarik...menariklah sgt kan..hahahaha...tp nk cakap nye kita perlukan air yg bersih utk hidup..tp kita juga yg mencemarkannya...hmmm... adakah kita sedar???? owh tidak...sudah pastinya ramai yg xsedar..air kumbahan dari rumah disalurkan ke sungai dan kita guna air itu..huhuuhu...tp nasib baiklah kita guna air dari reservoir kan..kecuali kalo ada org membuang ape yg x patut kat reservoir tu...alamak!!! bahaya giler lak kalo gitu..smua rakyat selangor n Kl pasti t'cemar..ish2..jd kita kena sentiasa menjaga kebersihan sungai dan punca air kita..heheehehe...

Wednesday, April 21, 2010

Long Wednesday...

2nd day blogging...

reading Intelligent Transport System (ITS) for Final...but still more n more to read... one day left to finish everything.. thanks to Kak NURUL for coming...study together2...hihii...=p at least one calculation done...and the important is.... WE JUST REALISE HOW EASY TO CALCULATE FOR CYCLE TIME AND FIND THE OFFSET TIME.... it shows our calculation for 1st assignment was wrong...hehehehe...mmg padan ngn muka dpt 85 marks jek...but...tonite we will try 2 submit back via email... hope prof terima..

Ari nie sgt2 t'kejut sbb cik TeHa bgn2 jek terus mandi..huhuhu...rupa2nya...ada tujuan..hihihihi..=D.. menemani cik NaNa ke Bangsar..buat ape??hanya mereka saje yg tau.. disebabkan ari ni aku duk sorng2 kat bilik n agak lah bowsan membaca KitAb ITS yg sememang susah nk dihabiskan...sempat aje aku amek gambar nie... baru jek beli kat TESCO Kajang sabtu lepas...keje bab menghabiskan duit nie merupakan salah satu kegemaran aku..muahaha...tp masuk akal gak lah kan biler dh berbulan aku x shoping atleast ada gak yg aku pakai yg dishoping oleh aku selain makanan2 yg menambahkan berat aku nie...


bercerita pasal berat2 nie, sempat gak lah menimbang berat ku ini...saje jek nk kepoh2..berat dh turun 2 kg..hihiihihii... dr 56kg ke 54kg..tp aku x percaya penimbang 2... sbb die tulis jek 54kg..tp kat jarum 2 49kg...hmmm..agak2 nye mana satu ler yg betoi nie...kn bgs nye kalo berat ku 49kg...


tetiba jek hari nie terasa sgt rindukan seseorg...tp DIA rindu kite ke x ntah??hmmm.... hope die sihat sejahtera n happy2 slalu...so aku yg kat sini pon kena happy2 gak...nnti smua org tanye nape lah cik IRA nie sedey2...biler aku happy2 dieorg ckp aku nie happy sgt2 lak..hmmm...susah jugak kan nk mengikut citarasa manusia yg sgt b'beza nie...sungguh unik ciptaan ALLAH SWT nie..


Tuesday, April 20, 2010

HaRi PerTama AKU berBLOG

salam buat smua...

1st day berblog...excited sungguh si ira nie...hihihi..
x sabar Rasa Nye nak postkan citer2 menarik..hope everybody will enjoy all of my stories..hehehe..
Al-maklum jelah...SaYa teTap ManUsiA biaSa yang PasTinya MelaKukaN BerJuta Kesilapan..
Anyway...thousand of ThaNks to cik TeHa yg mengajar daku b'blog..

hmmm..kata cik TeHa..
blog nie MACAM DIARI...hmmm..betul ker????
wah2...macam diari harian lah yek..hehehe...
diaRi Ku BermUla Disini..
& Bermula dari hari ini akan aku pastikan blog nie mnjadi suara hati aku yg kedua..
hihihii..=P

get a song here now

two is better than one

adsense

Health Tip of The Day