Thursday, July 29, 2010

30 july 2010 - mendung di pagi hari

salam smua... maaf lah..2-3 ari ni xtau nk tulis entry ape...hehhee..tp pg2 yg sgtlah sejuk dan mendung ni mmg best memerah otak..ngeee~ dah 3 malam termasuk mlm td aku xleh nk tdo... tp semlm bkn xleh nk tdo tp terjaga awal sesangat n aku nk smbung tdo mmg xleh... mungkin rahmat bulan sya'aban yg xlama lg dh nk tngglkan kiter ni buat aku x tdo...hehehehe...tp bgs lah dpt bgn awal..xde lah terkocoh2 bgn solat subuh..ihhihihi...

dlm masa seminggu lebih lg ramadhan akan tiba... melihat cuaca kat luar di pagi jumaat ni, sayu lah pulak...hehehe... adakah aku sudah bersedia?? adakah aku dapat menunaikan ibadat puasa dengan jayanya??? dan adakah aku mampu utk menghadapi bulan puasa dengan sabar dan membuat ibadah ini agar menjadi lebih sempurna pd thn ni...??? tp tu smua bergantung pada diri aku kan..kalo aku kuat hadapi cabaran dan dugaan yg Allah swt berikan, pstinye aku boleh sempurnakn ibadah puasa dgn baik.

melawan nafsu: nak nak nafsu mkn...hehehehe..ini mmg menjadi masalah utk smua org kot... kalo ckp aku sorng je mcm x logik ajek.. hehehehe... kalo puasa tu, kol 2-3ptg msti dh pk nk buka ngn lauk aper...smpi list nye pnjang berjela..hehehe makan nye sikit pastu utk sorng lak tuh...hahahha..so thn nie kena berjimat cermat dan pndai pilih lauk..jgn main suka2 hati nk beli ajek...ok lah...dh pnjang berjela aku menaip ni..nnti korng pon bosan nk baca..hehehe


Tuesday, July 27, 2010

jamku berdetik kembali...

yeay!!! jam tangan aku dh berdetik kembali...hurray..hurray..hurray..!!! thanks to kak nurul sebab teman ira p tukar betri jam...sambil bak eshan jenjalan...sownok budak tecit tu dapat jenjalan..hehehee... skang ni masa pon dh berputar dengan hidup baru...jadi aku nk kena lebih tabah, lebih semangat, lebih ceria, lebih gigih berusaha, lebih bercahaya..hahaahaha mcm pasang lampu kat atas kepala lak... yang penting dapat happy kan smua orang...sbb i'll be happy if u all happy with me..hehehhe..

all support from u guys mmg ira sentiasa perlukan.. sbb kiter xsentiasa di atas dan kiter juga xsentiasa dibawah..sebab hidup ini ibarat roda yng berpusing, ibarat bumi mengelilingi matahari.. ada siang dan ada malam...jadi aku pasti akan berusaha memutarkan roda utk berada ditengah dan kemudian di atas...heehehe..InsyaAllah...dgn berkat doa kamu smua ira pasti akan berjaya dan akan sntiasa berada di kemuncak kejayaan...amin...

kamu smua ilham ira...xkira siapa jua kamu wahai pembaca dan pendengar luahan hati ini.. ira dedikasikan lagu kau ilhamku dr man bai buat korang semua k..hehehehe...
video
ni kes kami prihatin ler ni..hehehe

Sunday, July 25, 2010

aku pon prihatin...

ari ni sgt2 bosan sbb letrik satu ari xde..n sehari jugalah aku xleh nk berintenet..hheheheehe... tp semalam ari sgt sownok buat aku sbb dapat makan nasik kerabu yg sangat2 besh... dan dapat tengok mini konsert kami prihatin..seb baik free jek masuk...ye lah biler lg nk nengok artis ek...boleh lah tp paling besh dapat gak bergambar ngn man bai..hehehehe...kau ilhamku..sememang nye lagu yg plg aku suka dari dulu lagi... sangat bermakna... hahaha...dan kehadiran radhi OAG yang sangat2 pandai mengambil hati peminat nye, dan juga suara dayang nurfaizah yang sangatlah merdu..ehehehe..mmg besh lah semalam..xrugi sbb smua free...... gambar nnti lah upload ek...

utk pengetahuan smua, dlm 4bln tahun nie jek sebanyak 407 kes buang bayi kat malaysia...n lebih kurang 1000 lebih kes dera kanak2...ape nak jadi ngn dunia sekarang ek... buat anak pandai tp x bertanggungjawab...hurmmm... moga2 bayi yg xberdosa tu sentiasa dilindungi dan di rahmati oleh Allah swt.. jadi kiter smua kena lah prihatin terhadap smua benda yg berlaku ok...










wannie, aku dan teha...aku pon dh jd kanak2 riang dh..hihihi
ni gambar2 nye..hehehe..maaf smua lmbt letak..

Friday, July 23, 2010

ari ni dan semalam

baru pulang dari JPS mencari sedikit bahan di bahagian coastal department dan ke library...mengisi masa kosong yg sangat banyak...thanks buat nana my roomate yg teman ira kesana...heehhe.. semalam dpt jmper eshan tp x smpt nk dukung peluk cium n ngomel kat die..balik dr JPS ptg smlm pon die nangis nk naik kete ngn mama nye..hehehe... tp eshan sgt tnggi skng..tp halus nye tubuh die...eshan nnti mkn banyak2..hopefully die leh mkn nasi lepas nie..so kak nurul akan lebih happy suapkan eshan nasi lak..hehehe... wat azib yg tgh demam ari ni...auntie doakan cepat2 sembuh ok..InsyaAllah smua ok kan...harap ibu ngn ayah nye pon sihat2 selalu gak... nyway aku rasa sgt ngatok..nk tido sat nnti ptg skit nk p padang lak...

paling penting utk tesis ada progress...=D hehehe..sownok...

Thursday, July 22, 2010

rambang mata

hahahaa...sebut pasang rambang mata mestilah pasal shopping kan...sangat penat mata aku hari nie..bukan sebab rambang melihat buku2 di JPS tapi rambang melihat tudung2 kat jalan TAR...hehhee....alang2 dh lalu so singgah lah..lgpon kak nurul ada benda yg nak dibeli...banyak sangat aneka tudung dgn pelbagai corak kat jln TAR sampai aku ngn kak nurul rasa nk muntah melihat nye..smpai xtau nk pilih mana satu...hadoiyai...tp ada sesetengah corak tu xsesuai utk wajah2 org malaysia..hahaha..betul ker?? xcaya p lah tengok...sebab corak nye terlalu semak samun dan warna yg sangatlah xmenarik...murah mmg lah murah..tp kena lah pndai gayakan agar nmpk yakin dgn diri sendiri malah selesa..kalo pakai stakat sekali jek xguna beli..wat hbs duit ajek..hahahaha

Tuesday, July 20, 2010

corat coret petang2

petang yang sangat SEPI..hahahaa..pegi stadium skali ujan da..hahaha..terus balik semula ke bilik... mlm nie ke DECTAR kot... InsyaAllah... nk wat show tp xingat lah gerak..show ape nk kena wat pon xsure nie..huhuhuhu..tp masalah gak..sbb baju silatnye xde...amacam... hurmm ni tenet baru dpt..entah naper td x dapat tenet...naik geram ajek... skng nie musim buah..kalo aku duk umah confirm petang2 p amek rambutan kat blakang umah tuh..besh nyer... nie nak beli sini sekilo pon dh mahal...hahahaa...mau balik makan buah...tp aku x suka makan duyan... xmo..xmo..xmo... InsyaAllah kalo aku balik kmpng aku nk mkn sepuas2nyer...hurmm...sownoknyer... saper2 nk jenjalan ke umah aku jom ler...xde halangan nyer nk ke umah aku...hehehehe...kalo rezeki korang leh mkn buah dokong, langsat, manggis,duyan n rambutan manyak2...jom ke umah aku..heehheehe....

Monday, July 19, 2010

phd @ keje ??

hai smua... ari ni ira xtau nk citer aper...tp ada skit nk share lah kan...

td siang ke fakulti cari bahan utk tesis ku yg satu itu.. then pas makan ngn kak nurul terserempak ngn mehrab... (iranian guy) die ckp aku ni layak mntak ngn gomen biasiswa taja aku smbng study wat PHD..die ckp xyah pakai kete ke ape..kalo xde kete jalan kaki ajek...yg tu aku xpk sngt skng nie..mmg aku mau sambng..tp bnyak bnda kat dlm kepala otak aku nie...papa mama adik2... hurmmm... biler pkkan smua tu aku kena keje gak dulu...atleast biarlah separuh dr adik2 aku tu keje dulu...nie smua bapak aku tanggung... dh hbs master ni InsyaAllah dgn berkat doa smua org harap dapat job yg lebih bgs dr dulu.. so dpt lah bantu papa mama utk adik2... wpon adik2 aku ni smua schoolarship tp kalo ada apa2 duit papa gak yg nk kena guna...hehehehe... kete, mkn, minum, smua lah...smpi baju raya..hahaha..smua papa... so macamana nak smbung phd skng nie...ntah2 aku kena keje 2-3 tahun baru dapat peluang tu..ntah2 tu pon kena tampung sendiri... aiyak... doakan semoga aku dpt job gaji rm 5k keatas yek..ahahhaaha..so boleh ler aku kumpul duit cepat2 smbng phd lak...hahahhaa..InsyaAllah...harap2 aku smpt smbng sblm aku kawen lah kan..tu pon kalo aku kawen..heehehehe...=P

Sunday, July 18, 2010

RM 678

mak ai...repair kete sampai rm678...apakah yg telah ditukar..huhuhu..aku lak luper amek bil..yg aku tau kawan papa aku tukar bearing tayar kete utk front 2-2 belah lak tu.. tukar spring tayar blakang sbb kete rendah giler.. n timing belt..yg laen2 aku x tau ape lg yg telah ditukar..huhuhuhu..nasib lah kan... bapak aku lak xpernah repair sgt kete ni.. nasib ler WEP7099 telah melesapkan duit papa sebanyak rm678... cian gak kat papa..sbb bnyk tu leh byr yuran kolej aku 3/4 tau x... hurmm..nmpknye aku kena betol2 cari keje pas raya nie..kalo x mana aku nk cekau duit nie..adoiyai...

Saturday, July 17, 2010

full saturday

finally... my bored saturday full with alot of stuff..ahaks...
morning - went to my sis school... SMAP Kajang... she's got 6A's out of 9 for mid term... oklah kan *lg bgs dr aku pon uwaaa..hahhaa.. all teachers said that she was good student but lack of self confident and shy in class??? am i missing something about my sis??(pelik sbb duk umah die lah yg slalu mula cari pasal kan).. come on gurl u can do it.. then send my car to workshop... need to service..it might be take alot of money but safety come 1st..

Evening - this is the best part.. credit to Roha n E-neng for inviting me k... we went to floria Putrajaya festival.. it's really2 nice, and full with colors of flowers... smua org bak SLR aku jek pakai camera digital yg dh berusia..huhuhuhu ... enjoy pictures tau..ngeeee.... =P

welcome... ari ni last tau..kalo saper2 rasa sempat nk pegi pagi2 ni pegi ajek


thank to roha..dari Melaka die turun

bunga-bunga di taman

more of me...


ciptaan Allah swt yang sangat cantik

i'm the luckiest person since i'm a student, both of them paid for movie ticket for me..hhehee..tgk citer ECLIPSE.. woow... thumbs up... eventhough new moon i had miss before but still can fell the line of story...hahaha...besh shangat2...

xsempat nak amek kat panggung semalam..dah penat..hehehe..ni semalam pon dapat seat depan..aiyo..seb baek best..adik kecik yg duk sebelah aku pon smpi tdo tgk citer ni..hahahaa..

Friday, July 16, 2010

selamat malam... (Good night)

dedicated for all readers... semoga tidur anda dihiasi dengan mimpi2 indah... aku dh ngntok dh ni...selamat malam...

xingat lagu nie...click video nie ek... by FAIZAL TAHIR (taken from youtube)
Biarkan berlalu

Semua kepedihanmu
Lelapkan matamu
Biarkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu

Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Biarkan berlabuh tirai kisah semalam
Yang indah itu ada padamu
Dengan setiap impian dan harapan

Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu
Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku
Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi
Terhapus semua air mata dengan senyuman

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...

Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Selamat malam
Tidurlah sayangku
video
nite everyone... have nice sleep n sweet dream...

besh nye kalo bilik aku ni ada TV

hadoi...bosan tahap ape dah nie..kalo ada TV kan best..leh jugak lah aku tgk citer2 kat TV3 ke TV2 ke..8TV ke..kurang2 ilang gak bosan aku..paling x sambil tgk tv leh jugak aku menaip tesis heehehehe..'kekononlah'..

ari nie mesti ada citer best2 kat TV3.. sunyi nyer... alangkah bagus kalo aku leh beli TV letak kat bilik ni sebiji..pastu saper nk nonton bayar tol...hahahaha... ni kalo aku buka online nye TV3 mmg smpi pg xdpt aku nk nengok..duk buffering punyer lama..tambah lak aku x ingat password..hahahaha.. sengal!!

TERIMA KASIH SEMUA

aku tak tau mood aku happy ke sunyi ke sedey ker bosan ker... hurmm...sendiri xtau mood hati nie... mungkin aku kena isi smua ruang kosong masa aku tu... jadi terisi dan macam2 lah aku leh buat..nie duduk ngadap laptop ajek duk facebook pagi sampai malam mana xnaik bingung dibuatnye... nak jenjalan tp duit poket xde...seb baik esok kena wajib pegi sekolah adik aku...ntah kol baper lah hbs ceramah ngn cikgu2 esok..hadoi... nak p repair kete bapak ku yg satu tu... org dh bahagia cik ira oit... jd ko pon kena bahagia gak... tp aku mmg bertuah kan sebb ramai kawan2 kat sekeliling aku... aku ada family yg sayang aku... dan mereka sentiasa gembirakan hati aku... kadang2 aku nk luper smua tp aku tau mana boleh kan... bkn senang nk lupa smua perkara tp patut ke aku lupa pada mereka yg xberkaitan...hurmmm... separuh hati kata ya n separuh lagi kata tak.. mana satu harus aku ikut nie...aku nak sesangat smua nye dlm keadaan baik nnti salah buat keputusan aku gak yg susah.. dan paling utama aku xnk org laen susah sbb aku...kadang2 aku terpk gak aku nie ada menyusahkan org x??? risau sgt2.. kadang2 otak aku ni suka sgt pk yg bukan2 yg pelik2.. ntah2 org laen xde lah nk pk mcm aku pk.. aku ni suka pk mesti aku susahkan org smpi die benci aku.. ada time aku pk aku dh wat org rasa t'beban sbb aku n masalah aku smpi aku pk msti dieorg meluat ngn aku..yelahkan..manusia nie banyak masalah.. ada yg kecik ada yg besar..n ada gak yg masalahnye ntah ape2 je kot..hahahha... tp aku berterima kasih sbb mereka smua sudi dgr sudi bg pendapat...malah masih sokong aku kalo aku ada masalah xkira besar ke kecik...

TAPI KORANG ADA RASA BENCI & MENYAMPAH KAT AKU X???? hurmmm...
kalo ada maafkan aku ek... nak puasa dh nnti...

ni luahan hati aku...tp manusia xkn boleh hidup sendirian kan...pasti bersandar antara satu sama laen...kalo x mesti manusia dh lama pupus... ntah makhluk mana lak yg akan perintah dunia nie..hahahaaha.. aku bersyukur kerana mereka sntiasa ada bersama aku.. memberi semangat buat aku.. sentiasa yakinkan aku yang aku boleh buat.. dan mereka sentiasa buat aku menangis dlm kegembiraan...hehehehe... TERIMA KASIH SEMUA... xkira lah siapa kamu diluar sana aku doakan kamu smua dirahmati dan dilindungi Allah swt sentiasa...terima kasih kerana mendampingi aku xkira tatkala aku sedey maupon aku gembira.. doakan semoga aku berjaya didunia dan diakhirat.. dan semoga kamu smua juga berjaya didunia dan diakhirat..amin....

Thursday, July 15, 2010

petrol and sugar price

today the prices for sugar and petrol had increase, although the increasing rate is to small for this year, but it might be suffer for those that used the item regularly and moreover our salary won't increase in few months... and we as consumers must take it seriously..ya it's true that our goverment doing this for our sake of global economy issues now.. but as a consumer, we have to make best solution by reducing using petrol and sugar..hahaha... less sugar mean live healthy, less petrol mean public transport... i think the goverment should increase the public transport facilities and upgrade the system 1st.. Malaysia need lots of work to do now..

1st day training

1st day training at UKM stadium... for this semester lah...feel fresh without stress...hahaha... aiming for open game after this..hehehehe... tp dh lama xbersilat badan pon naik sakit2 gak..hehehe..tp seb baik xsakit sgt...cuma skng nie nk turun berat badan aku nk try silat olahraga gak lah..boleh x agak aku ni main silat olahraga???

Wednesday, July 14, 2010

Penjara pudu will be Bukit Bintang City Center

Penjara pudu has become history just in book and in memories for those who had been in there... and now in todays paper in Berita Harian new history begin, this area will be develop as Bukit Bintang City Center and UDA holding will be submit the proposal to DBKL.. i'm wondering it's UDA holding had count traffic congestion nowadays.. traffic and parking problem were the most critical issues at Bukit bintang area.. r we malaysian will used public transport or car pooling..??? that's was the big question when our service of public transport still not good as japan or other europe country.. and if we can see the bus system is the most bad services ever in KL..hahaha... not punctual, facilities not satisfied and to pack such as a tin of sardine...hahaha... hope DBKL will look into transportation problem not only for great building and create more problems in KL.. just a concern person..hahahaha

hujan..

it's raining outside and i'm still searching an idea for my thesis..still in progress but now i got 3 paragraph..hahaha..funny.. 3 months for 3 paragraph just only for introduction in chapter 1... sengal dan sangat2 lah sengal... my mood now not feelling good.. mau tido lagi... mau borak2 tapi xde org nk borak2.. hurmm mau attend class tp class nye malam... mau joging tp ptg nnti.. hahahha..ntah ape2 mood aku nie.. macam ombak dilautan... ecehceh... ahaks..

apakah motif ayat2 di atas td??? adoiyai aku sendiri pon x paham da...hahaha



hari ni mmg ari yg paling bosan untuk aku lah... buka thesis pon dh rasa mcm tengok ape dh...wat sakit ati je nie..sebab idea xdatang mencurah-curah mcm aku taip kat blog nie hah... tensen ajek... ari ni satu hari ujan..tp ujan rahmat..org cakap kalo kiter mohon doa pada Allah time2 hujan lah berkat doanye...InsyaAllah... yelah hujan tu rezeki buat kiter smua... sbb biler sudah hujan pokok2 segar menghijau, dan tiap2 benih yg ditanam pasti akan cepat2 tumbuh..hehehhe... sebenarnye hujan nie sangat bgs utk kiter smua.. sbb biler panas kiter asyik mengomel kepanasan pasang kipas smpi no 5 pon xsejuk2..tp biler ujan jek bilik yg panas pon le sejuk ngn sendirinye...

List of work for this week...

tonnes of work to do for this week... and today it's already wednesday i got more n more works inside my head... need to list up then try to finish it ASAP..InsyaAllah...

1. thesis
    a. introduction
    b. area of study
    c. methodology
2. find part time jobs (as a tuition teacher pon OK)
3. class - which one should i choose??? credit hr dh cukup tp gatal ajek nk tambah..
4. saturday - went to my sis school (jumper cikgu pasal result exam)
5. saturday - send my car to workshop..repair bearing

NURUL AINI OSMAN aka kak nurul biler kiter mau cari data kat JPS nie??? nak send biler kat prof proposal nie kak??? nak cari job lagi nie..huhuhu

Tuesday, July 13, 2010

mak ai saper nk bayar nie????

melihatkan yuran aku paling bnyak sem nie...adoiyai... tension nyer..saper nak bayar yuran kolej sampai rm856.00 woi... giler lah zaba nie..aku duk tingkat 4 melangit pon kena bayar mahal ker.. kalo korang bagi service angkat barang2 aku naik tngkat 4 xper lah jugak... mmg org zaba sengal yang giler duit... naik angin aku dibuatnyer... yang paling aku x paham ape ke benda nye pulak yuran khas zaba tu smpai rm100 hinggit... arghhh!!!!! tension giler kot... pekeliling pon x de notis pon xde yuran kolej leh naik mendadak macam gini... sem lepas baru rm 500++... nie naik smpai rm700++ memang melampau giler lah... kalo aku tau naik smpai gini baik sewa kat luar lah pulak..tv, mesin basuh, peti ais pon leh dapat... dh ler org zaba nie penipu...smua penipulah...geram giler nie...waaaaaaaaa.....

Sehari bersama Papa n adik

sangat2 lah penat semalam.... sehari jenjalan ngn papa n adik aku kat KL...pagi2 lepas subuh aku dh gerak kuar dari bilik UKM nie ke stesen PUTRA kat KL... amek adik ngn papa... naper dieorg datang sini???? hurmmm... sebenarnya adik aku ngn papa amek cuti sekolah n keje sehari sbb adik aku dapat anugerah kecemerlangan dari SHELL Malaysia... kira SHELL bg adiah lah sbb cemerlang masa PMR ari tu...n hopefully lepas nie die akan lebih cemerlang untuk SPM so next 2 years then SHELL can sponsor for her study... sownok kan... bukan sikit SHELL kasik kat budak2 yg dpt p ober-C n kat dlm malaysia nie...yg dlam Malaysia ajek sebuln rm800 sara diri jek...adoi banyak nyer..aku pon xpernah dpt sebanyak tuh.... apa2 pon tahniah buat adik aku semoga SHELL jd peransang utk ko lebih berjaya n bergaya..hahahaha...i'm proud to be ur sister gurl...

layan aje picture2 nie...

Monday, July 12, 2010

floral festival putrajaya

floral festival in putrajaya had started already.. form 10 july 2010 till 18 july 2010...for those who love flowers and like to take many many many pictures...hahahha..so just go there...i'll be there soon... excited to see it...hmmm...how nice rite...

~orkid~
note: picture from google

Sunday, July 11, 2010

kereta yang meragam

nie citer perjalanan aku dr besut ke bangi UKM.... 10 julai hari paling geram n panas buat aku ngn duapupu aku...adoi...macamana x panas biler kat highway kete meragam... kete meragam lak biler time duapupu aku yg bak..aku bak kete dari besut smpai lah ke RnR gambang... lps tu dh rest makan2 solat n siap isi minyak kat petronas duapupu aku drive lak..lepas skit dari exit maran tu leh pulak temperature naik..adoi.. dh ler matahari panas terik ari tuh...masa pon dh bnyak hbs sbb dh b'pusing2 pegi awana kijal hntar barang2 adik aku..padahal kedai dekat ajek..hampeh betol...rasa mcm nk sekeh pon ada..hahahaa..

biler temperature dh naik gitu kami benti n duk rehat kejap..isi air n jalan skit lg n kiter org benti kat RnR temerloh lak...smpai kat situ rest isi air n check ape yg patut tp temperature still naik lg... then kiteorg amek keputusan masuk exit temerloh...p cari bengkel..seb baik aritu ari sabtu..kalo ari ahad lg merana nk cari kedai..tp pomen tu ckp xde aper2..die ckp air ok..smua ok..nie yg buat aku naik bingung...dlm masa yg sama bapak aku dh tepon sepupu die kat area situ utk cari pomen lah kan... n seb baik ler ada dieorg selesai gak ler masalah...

kata pomen yg nie lak die ckp tangki air tu t'sumbat so die dh cuci smua n smua ok...tp tup2 dh sampi KL temperature naik balik tambah lak ngn bunyi ntah aper2 kat enjin ngn tayar..naik bingung aku dibuatnye..kalo aku nie mekanik senang lak keje aku hahaha...aku pon xtau ape bnda lak yg rosak tp kiterorg teruskan aje trip kiterorg smpai kerinci..sbb duapupu aku duk kat kerinci study kat UM kan...adoiyai...n aku bernasib baik sebab kat area umah duapupu aku tu sepupu ayah aku ada duk kat situ gak..so malam tu menumpang ler kat umah die... tp esok pagi nye aku pegi dftr kolej elok lak kete nyer..cuma ada bunyi2 yg risau kan aku...

tp mmg hati aku rasa xsedap dah masa aku drive dr kemaman tuh..rasa mcm ada benda nk jadi ajek...tup2 mmg ada bnda yg t'jadi..hahaha...tu dh service kete sebelom dtg KL..jd kepada pemandu n penumpang..kamu smua kena pndai bab2 repair kete gak..kalo x susah nnti..hhehehe

adios!!!! (dlam ati nak aje aku tukar kete baru seb baik xde duit lg) hehehehehe =P

penat dan bosan...

baru sehari duk tingkat 4 kat blok E1 nie dah rasa tersiksa dah dibuatnye..ape xnyer naik turun tngga pon smpi berpeloh2..boleh wat senaman harian lah pulak...kalo turun berat xper..kot naik berat badan jek...hhahha..ye lah mkn pon terus tapau dari cafe makan kat bilik jek...hahaha...

seb baik aku dh siap kemas barang2 aku nie..penat xusah cakap ler seb baik adik aku ada semalm, tu pon aku curi2 die bak kuar..smbunyi dalam kete..hahaha....kalo x aku leh pengsan angkut barang dr aras 3 blok C2 masuk blok E1 seb baik E1 nie berdepan ajek ngn blok C2 tuh..adoiyai... buat akak2 terutama kak nurul yg selalu dtg b'tandang kebilik sebelum nie..lps ni kamu msti xmau ke bilik saya lg..sebab tinggi sangat..nk memanjat tangga yg sangatlah bnyak...hahahaha.. =D

mata ni asyik rasa ngantok ajek...huhuhu...nk menaip tesis aku nie...

tetamu ari ni...

dalam duk sebok mengemas barang2 aku yg b'koyan2 tuh...aku xsedar aku ada tetamu rupanye..heheehe... buat teman aku kemas barang2 yg boleh muat satu lori kecik nie..hahahha...ntah apa yang aku bak kat kolej ni pon xtau...



wahai si kupu-kupu...(aku panggil kupu-kupu sebab sesungutnye pendek...kalau rama-rama sesungutnye panjang...) =P nape lah ko cantik sangat...hmmm.... kan best jadi macam kamu dapat terbang tinggi n sentiasa dipuji2..hehehehe

Tuesday, July 6, 2010

gambar wat ketupat...

nie kira xde keje lah nie saje nk mencapapkan gambar2 aku ngn adik2 aku yg comel2 nie..hehehe...enjoy jelah... tp aku yg buat ketupat2 itu..adik aku nie amek posed jek..hahahha

Saturday, July 3, 2010

aku dan baju baru ku....

aceh ceh....akhirnye baju kurung yg aku jahit sendiri siap jua...hehehe...tp baju jek aku jahit...sbb ade kain2 yg masa matrik leh aku padankan... sbb kain2 aku smua leh pakai lg...
ape lg..aku pon pakai semalam khas utk amek adik aku kat airport..tp sblm ke airport sempat ajek aku ngn adik n papa ke maydin kubang kerian dpn hospital HUSM...sgt besar lebih kurang mcm maydin Kuala Terengganu...kelantan sudah membangun dgn pesatnye..aku pon dh lama giler xkesana...mmg t'kejut gak ar...

ok x baju yg aku jahit nie...aku rasa lengan tu mmg agak besar sbb aku p potong besau..hehehee

nasi kerabu

kepada peminat2 nasi kerabu korng mesti nk rasa masakan nasi kerabu aku kan..hhahahaha...tp aku wat kerabu nyer ajek..hehehe..sbb mama dh masak kuah nyer...hurmmm...

nie ler bahan-bahan utk buat kerabu nye ajek yek...

ikan kukus, daun kunyit, daun kesom, bawang merah, halia, serai (nie ditumbuk skali ngn ikan) dan kelapa parut yg dh digoreng(kelapa yg muda skit xmo yg tua sgt)....

kami adik beradik menikmati nasi kerabu di hari jumaat dengan penuh selera randang utk ketupat kami bantai sampai tnggl separuh..padahal dh goreng daging utk dimakan dengan nasi kerabu...hihiihihi... saper nk rasa nasik kerabu datang ler umah..tp bgtau awal2 ek..nnti leh ler aku prepare awal2 kalo aku blk kampung ler..hehehehee

adik ku pulang ke kampung..yeay!!!

yes....sownok dapat balik kampung...apatah lg aku leh makan tido makan tido..hahahaha....tapi aku tetap b'senam...kononnye nk jaga body ler..hahahha...tp lebih sownok biler semalam adik aku dh sampai kat umah...orang baru balik m'sia...Alhamdulillah dh habis pon die belajar n die dapat gak b'gelar seorg doctor...hmmm...xsabar lak aku nk tau mana die dapat keje nnti...hehehehe...nnti aku sakit2 aku cari ko ek...

dan semalam..nenek aku yang sangat ler rajin walaupon sakit2.. buat ketupat nasi..(nie aku yg bnyak anyam ler) buat nasi dagang lauk ikan tongkol(kat sini panggil ikan aya)..pulut kuning..laksa kelantan n penang..terengganu je xde..hihihihii... pastu wat ketupat palas..tapai pon ada..smpai xtau nk makan mana satu...hahahaha...punyer lah banyak lauk nk jamu org..hehehe...sempena adik aku hbs belajar n balik m'sia...luper nk amek gambar semalam...hahaha...duk sebok melayan tetamu yg datang katakan..hehehe..anyway thanks utk smua kawan2 n jiran2 yg datang k... sbb hbs ler jugak lauk2 smuakan...

bangga aku jd kakak kamu smua..adik2 aku nie mmg pandai2..aku je kurang pandai skit sbb tu xdpt ke oberC..hahahha...kalo aku ni rajin sesangat n pandai agak2 aku dh jd ape skang...mesti aku xjd mcm skng menulis blog nie..hiihihihii...

sorng dah jd doctor tp lom doc lg..sbb xtau mana lg dapat keje..adik aku yg nie mmg hebat gak..die nie nmpk macam malas tp die rajin..kalo exam mlm nie baca esok exam mmg leh jawab...tp die nie jenis diam2 ubi..tp b'isi lah..mmg betul mimpi aku dulu2 masa aku kecik2...mimpi result UPSR..aku dpt 2A 1B 1C n die dpt 4A 1B..aku pon pelik time tuh..tp biler dh jd aku pon rasa mcam dejaVu lah pulak... sorg lg kat canada wat mechanical engineering..(die ni mmg terror giler..adik aku yg sorg nie sgt rajin n aktif sejak bangku sekolah lagi...) semua bnda die masuk..skng nie dh jd president utk kelab anak2 malaysia kat canada...n die adlah wakil pelajar m'sia yg pertama memasuki Universiti die kat Toronto 2 as a mechanical engineer student..aku pon xtau Universiti aper..hahahah..(nie ler kakak yg kurng prihatin)...bangga sgt2 lah... ko mmg hebat... kalo ko baca blog aku nie... aku nk ckp aku bngga jd kakak ko...hehehehe...

hmm...sorg lg adik aku bakal jd cikgu...cikgu yg sgt minat berpuisi, b'sajak n memotivasikan org..jgn jd basi dh ler ek...tp aku tau ko blh jd pakar dlm bidang2 yg ko minat..yg penting ko kena rajin n usaha utk kearah itu...adik aku yg sorg nie lak mmg suka menulis..dh bnyak gak ler sajak2 die kuar paper n majalah... keep a gud work k!!!

nnti bln 9 nie lg sorg adik aku akn terbang ke russia utk wat doctor gak..adoi adik2 aku smua dh fly smbg blajar..aku biler lg...nmpknye aku pon kena smbg PHD lak..so aku kenalah pilih negara2 best2 skit...hehehe..InsyaAllah...kalo smua doakan n aku dimurahkan rezeki leh ler aku fly jauh2...sonok nye tgk smua org dpt blajar kat negara org...lps nie adik2 aku yg laen pon psti akn terbang jauh gak...aku mungkin xsehebat kamu smua tp aku nk kamu smua jd hebat dr org laen...hehehe

get a song here now

two is better than one

adsense

Health Tip of The Day