Wednesday, September 29, 2010

mengapa harus ada cemburu???

ni la persoalan yg cik sya post kat wall FB...hurmmm... mengapa kita harus ada perasaan cemburu... ??? susah kan nk jawab ngn jawapan yg tepat...sebab cemburu ni ada mcm2 jenis... tgk pada situasi... cemburu pada cinta, kerjaya, n ape2 je...


pada aku x salah nk cemburu asalkan jgn cemburu membabi buta..tanpa sebab n alasan yg munasabah...cemburu sbb sayang..mmg betul..tp kalo cemburu xkan la smpi xleh di bawa bncang kan...cemburu membuatkan kita akan menghargai sesuatu..terutama apa yg telah kita ada dan apa yg bakal kita kecapi... 


contohnya..cemburu sbb org laen dpt A...kan bgs..tp kiter akn lebih menghargai nilai yg kiter dpt sbb kiter akn berusaha utk dptkan ia kerana sikap cemburu...kalo cemburu tp xberusaha utk mengatasinye mcm bodoh sombong kan... sifat cemburu ni sbnrnya ada kebaikan n keburukan nya...jd kite kena la pndai pk2 kan yg mana baik n yg mana salah utk kita sebagai manusia... cemburu sbb x dpt awek yg di impikan sampikan nk bergaduh2..hai tu bkn satu jln penyelesaian... jd cemburu secara +ve.. sbb ia akan m'buatkan diri kita lebih bersemangat dan menyayangi apa yg kiter dpt... 


buat sya: cemburu itu tanda sayang..itu pepatah yg dr dulu lagi org duk sebut2..jd mmg betul pon cemburu itu tanda nye sayang..sbb biler kita cemburu secara +ve maka itu menunjukkan kita sayang bkn sahaja apa yg kiter ada dan perolehi..malah diri sendiri...
so cemburu itu x salah..cuma berpada2..ok...


adiosz...

tahniah!!

tahniah buat semua pemenang sukem baru2 ni..dan tahniah jua buat diri aku..sbb aku dh cuba buat yg terbaik wpon sbnrnye aku xbg 100% kekuatan n cara permainan aku pon nmpk mcm mengarut jek..mmmm tp lom tgk lagi video game aku tu..hahhahaa... hurmm..mngkin sbb lawan perempuan...tp x per la..aku pon nk amek pengalaman...hehehe =)


tp pemain2 yg lawan aku tu mmg hebat dan sangat hebat..aku betul2 kagum ngn dieorg smua...berani...aku ni berani x bertempat....hahahah...tp alhamdulillah..dpt gak pingt perak...1st time main tu..hehehe... 1st time main ngn Niza....muka die agak la garang..aku pon cuak... mmg ganas la...die tendng mmg kuat...hmm..bdk niza ni kiranye b'skill la...aku je yg ntah kemana skill..hahaha..biasa la dh tua... tabik kat niza sbb sudi sepak akak..hahahha... tp kalo sepak smpi ada rasa sakit baru best kot...uwaaaa...mcm diminta jek...eh xmo..xmo... 
tp best dpt main ngn kamu niza...cuma akak je rasa x puas hati sbb akak rasa mcm akak x buat betul2...haih...tp xper len kali kiter men lagi ek..n pasni akak pon xnk teragak2 dh..kalo nk main akak nk main betul2...tendang betul2...ari tu ntah ape akak buat pon xtau...mengarut smua nyer..hukhukhukhuk

Thursday, September 23, 2010

excited terlebih2 dh ni..

hhahahaa...mmg aku dh excited terlebih2 dh ni... ptg ni nk p timbang berat kat stadium...esok dh mula nye perlawanan kami.... dlm hati ni mcm2 perasaan dh...sedih, takut, happy, risau, eh mcm2 lg la... excited tu mmg la..tp dlm masa yg sama risau..jgn ada injury besar je dh la..sbb selasa aku nk p interview lak..kang x pasal2 t'henjut2 b'jalan p interview..hahaha..takut interviewer nnti...heehehehe.. 


berkobar2 la pulak rasanyer nk masuk gelanggang..tp xtau la kan..kot esok cuak nye melampau2..hukhukhuk...mama....tolong...hehehehe...ish..nnti nk tepon mama papa la..mntak doa restu dr dieorg..mintak wat solat hajat..hehehehe...semoga dipermudahkan semuanye..n hati aku tenang menghadapi situasi game tu nnti...InsyaAllah....

Wednesday, September 22, 2010

gambar raya 2010..

macam yg dijanjikan..ari ni baru sempat nk letak gmbr2 raya..heheeh enjoy la ek...


malas aku nk letak bnyk2..heheheeh

sokong saya ok...

dear frienzs...

ari sabtu ni bermula la satu pengalaman baru dlm idup aku sebelum aku menghabiskan zaman kehidupan pelajar nie...ehehhee...dulu2 takot nk try..tp kali ni dgn semangat waja n kesukanan..aku memberanikan diri aku utk mencuba...mencuba silat olah raga... minggu ni, tiap2 ari tening..dan disetiap ari juga la luka situ lebam sini..hai tu la..gedik lagi nk bersilat..ahahahha... cuak ni mmg cuak... risau apa yg aku akan wat kat dalam gelanggang tu nnti...hukhukhuk...korang bg support kat aku ek...doakan aku semoga xde apa2 kecederaan n dipermudhkan permainan aku..hehehe..moga2 aku berjaya la kan...berjaya mengawal permainan dn idea dtg mencurah2 nk lawan...ehehhe...amin....

Tuesday, September 21, 2010

kamu inspirasi aku

dah baper bulan dah aku belajar berblog...mula dgn melihat roomate aku yang amat suka berblog..hehehe [klik] pastu dengan semangat nyer diberi oleh kak nurul yang mana juga antara kaki blog wpon dulu x se aktif sekarang..hahaaha...[klik]..

terima kasih ye kamu berdua... dan terima kasih juga kat kengkawan yg dh follow ira n sudi baca apa je ira tulis..hahahha... macih...malah blog2 kamu smua sentiasa menjadi inspirasi aku juga... sharing is caring kan..wakakaka...

kak nurul yang sentiasa berkobar2 ajar aku mcmana nk cntikkan blog..nk edit itu ini...hehehe..macih kak..jasamu ku kenang sampai bila2..nk bg award tp xde award nk kasik...eehehehe...kamu sumber inspirasi aku...malah sekarang tgh menaip ni pon..duk terngiang2 blog2 kamu smua dlm otak aku nie...bnyk lagi nk aku pelajari..n bnyk lagi akan aku tuntut ilmu blog nie... hahahaha.. malah jauh lagi perjalanan aku utk memberi inspirasi kat org laen..sbb aku ni bdk baru blajar kan...so amek galah tolong jolokkan...eh...silap...tu buah nangka nk kena dijolok..ahhaahah

setiap kamu ada kelebihan n idea yg tersendiri malah aku sangat la kagum dgn kamu smua...blog bukan saja sebagai dairy harian...tp tempat luahan, tempat memberi inspirasi malah menjana fikiran...tiap2 hari msti pk..ape aku nk taip ari ni..malah biler ada je citer yg nak di taip mmg excited hbs...hahaha... sesungguhnya blog kamu smua best2 belaka... xde kurang pon sebenarnye..cuma cara berbeza je kan...hehehe... kepada pembaca2 yang laen...sudi2 kan la baca blog kawan2 yang follow saya juga...heehehe...best...betul2 best...

hari esok..esok..dan esok...

ari ni 20hb...esok dah 21hb dh...esok adik aku sorang lagi akan fly ke moscow lak...sorang lagi gedik nak jadi doktor...hehehe...xper2..lenkali rezeki aku lak fly duk jauh2...muaahhahhaa... dan esok juga la operation mata nenek bakal berjalan...huhuhuhu..sedey xdpt nk antar nenek...tp semoga semua nye selamat... amin... doaku jua buat adik aku yang bakal berangkat ke moscow semoga selamat tiba ke destinasi dan belajar rajin2..InsyaAllah ko mesti balik 6 thn lagi dgn segulung ijazah yang membanggakan...hehhee..thn dpn kamu balik la...boleh raya sama2 lagi..

hari esok juga la aku duk plan mcm2 keja utk dibuat dan disiapkan...hurmmm... ingtkan nk ke fakulti ari ni..tp duk download antivirus ni berjam la pulak..so aku m'batalkan niat aku nk ke fakulti..kak pina..kak ila..sorry x dpt saya mkn kueh raya kamu itu..hukhukhuk... one by one kena siapkan then baru lega hati nie...ngn keta aku kat bentong haih!! macamana aku nk bergerak keluar ni...pk nk ke jupem tp kena tnggu keta ku siap dulu...ari minggu ni lak ada game lak... pastu next week dh interbiu lak..huhuhuhu...mcm2 dlm kepala..kadang2 rasa serabut gak..mcm org xpernah kerja lak aku nie..hehehe...mcm xpernah sesibuk ni...mmm... mr.Malas ni sungguh kuat menghasut aku.. mr.Library pls...jemput2 la aku beraya disana..atleast aku boleh memfokuskan diri ini..hukhukhuk...

Monday, September 20, 2010

cerita pendek...

sesaat mcm setahun rasanyer...biler la mamat nie nk smpai nie...dh dekat sejam aku tunggu die...ishhh...jadi ke x jadi ni... aku mengomel sendirian dlm hati... sengal..mmg sengal...die yang beria2 nak bak aku keluar.. tup tup aku lak yang kena tunggu... aku ni dah la xsuka nak menunggu orang. hai ape la nasib badan...

''wei sorry aku lambat, td ada excident ar''mr.A akhirnya dh sampai.. dgn muka selamba dia bg alasan pada aku... nmpk sgt menipu...

"ada excident ker ko yg excident atas katil??? dah xpayah ko nk tipu aku..mesti ko tdo td kan! ko dh tau aku x suka tunggu orang lg mau aku tunggu lama..." die cuma t'sengih...

mr.A mmg kwn rapat aku sejak bangku sekolah...smpai la ke menara gading ni pon bersama... cuma bidang jer berbeza.. kami rapat macam abg ngn adik... main sama2 blajar pon sama2...

"so mana ko nak bak aku ni? dh sejam lebih aku tunggu so ko kena blanja aku...heehehhe....adiah besar punyer, amacam boley??" padan muka ko saper suh lambat, ngomel hati aku...

"ye la..ye la..aku banja..tp budget rm100 saja ok?" die dengan muka rasa bersalah terus bak aku ke shopping mall...

habis sudah cerita...aku pon xtau nk citer aper pagi2 nie..bgn tdo terus ngadap laptop...ilangkan ngntok..hehehehe... len kali la aku smbng tu kalo ada idea ek...mau wat tesis la jap...kikiikikkikiki

Sunday, September 19, 2010

salam...

salam aidilfitri....

thanks guys for d cute massages n wishes for aid this year..hehehe... n sorry for being late replying ur massages... salam aidilfitri maaf zahir dan batin...

Alhamdulillah...this year we had the best hari raya...all of siblings was here accept one... celebrating aid in canada... salam hari raya zul..maaf zahir batin... duit raya aku???hahaha.. but this year, was extravaganza raya..hahaha... why??? ada la...hehehehe... aku yg terlebih excited..but i'm happy... thanks for coming...
n this year too.. for 1st time aku rasa penat sangat2.. doing openhouse almost everyday...tiap2 ari masak..pastu tiap2 ari aku pakai baju raya..hehehe...sownok seh.. macam kanak2 riang..hahah...eh bukan ke aku ni kanak2 riang... nnti aku letak gmbar keriangan kami ek...hahaha..bnyk mau citer tp penat la..nnti ptg2 aku taip lagi...

Wednesday, September 1, 2010

lotion tangan...

haih pagi2 nie dh citer pasal tangan...

salam ramadhan buat smua...

tangan aku dh kasar macam apa dh gara2 kulit aku xsesuai pakai lotion yg aku guna sekarang..nmpknyer aku harus menukar lotion tangan aku kepada lotion yg lebih lembut so xde la ari2 kulit aku asyik menggelupas dh macam kulit aper dh...tapak tangan dh kasar mengalahkan buruh kasar kot...haih... korang ada cadangan x nk tukar kepada aper??? baby jonhson msti ok kan... NIVEA mmg dh out utk kulit aku..nk wat keje pon x selesa..huhuhuhu...

get a song here now

two is better than one

adsense

Health Tip of The Day