Sunday, June 27, 2010

ntah ape aku nak citer....

monday morning at my mom's school...hahahha...just for facebooking and blogging i just followed my mom to her school...nie gara-gara internet xde kat umah..hahahaha... sangat bosan duk umah..nak melayan nenek aku yang sorang tu sangat lah malas..hahaha..ape xnye kalo duk sebelah die ade jek citer yg diulang tayang..mcm TV ler pulak..hihihii..tp nak wat macamana kan dah org tua gitu ler kisah hidup mereka..maybe mengenangkan kisah2 lama lebih mengembirakan hati dieorg...

anyway semalam aku pegi umah sepupu aku kat felda tenang...amat lah menarik kisah2 sepupu2 ku ini...biler aku tgk2 n telek2...sepupu2 aku smua lawa2 cun melecun...hahhahaha...aku nie jek atok aku panggil si gagak itam...huhuhuhu...ape xnyer...dieorg siap masuk tv n majalah rupanye..tu pon aku xtau..hahahaha..teruk giler aku nie..as a sepupu lah kan..huhuhuhu... dieorg nie smua ada bakat terpendam...nyanyi ler...model ler...huhuhu...agak2 lepas nie kalo dieorg jd artis tumpng glamor ler aku..hahahah....konon2 nye lah....

tp yg pnting skng nie aku nk berusaha utk life aku nie..dh hbs master nie keje ape yg aku nk buat...nk cari keje pon malas..adoiyai...apakah????? hahahhaa...nk idup tp xmo keje...ceh...ape lah ko ni ira...xboleh2..kena keje gak...nnti leh shopping macam2....xnk lah org pndang aku slekeh...tp slekeh ke aku nie..hurmmm....aku xkira dh..skng nie nk keje nk cari duit bebanyak...at least aku leh buat ape yg aku suka kan...

Sunday, June 20, 2010

Happy Father's day...

happy father's day to all dad all around the world.. wish all of u will success in career, life and akhirat... hhehhee... buat papa...kakak sayang papa semoga papa sihat sentiasa dan dimurahkan rezeki selalu...amin...

Saturday, June 19, 2010

my day with Ahmad Azib Fitri

halloooo......ari nie mmg sangat sownok sbb dapat jugak aku dukung n pelok si kecik Azib nie..hehehe..sangat2 sownok yang tak terhingga...thanks untuk kak farihah sbb ira mkn lontong kat umah td smpi kenyang..hehehee...auntie tgk azib sgt sownok sbb die sgt aktif dan pandai..semoga Azib jd budak yg pandai, n berjaya dunia akhirat tau... cayang kat baby Azib...geram auntie tgk tadi...hehehe

Thursday, June 17, 2010

Toy Story 3..

sangat sownok semalam dapat jenjalan dgn CIK RAHIMAH...thanks imah sbb bak aku jenjalan menceriakan idup aku..hehehe... and last night both of us went to Alamanda Putrajaya just for movie n simple shopping..hehehe... thinking of Karate kids movie but suddently we end up with Toy Story 3... sbb lewat sgt kol 12.20mlm baru nk start tgk karate kids tuh..hahaha..

to all mums n dads..take ur child to watch this movie...ok...beshhhh!!!!



but enjoy habis lah citer nie...hehehe..at least tension2 pon ilang kejap...hahaha... lov ur toys because they lov u when u like to play with it..heehhee... nnti aku letak gmbr aku n imah ek...adios...

Wednesday, June 16, 2010

Jacobs Walk of life


wow..registration closed already...huhuuuhu...sedey aja.. any frenz like to go??? nak join sekaki leh x???

looking for a prince...????

hahahaha....look's like i'm desperate but the answer is NO....


let Allah swt show the true guy for me...so i won't cry anymore n live happily ever...hahahhaa... 'kang best kalo hidup ini macam citer dongeng'...if my life just like cinderella, snow white, wow...excited lah..sbb dapat prince kaya raya n encem bagai kan...hhahhaa...


achieving my dreams 1st..tp kalo betol2 ada prince charming yg betol2 nk syg aku smpi akhirat aku accept ajek..ahaks... that's the way rite...hehehehe....


plg pnting hbskan masters...then find a gud job..kalo boleh aku nk keje yg mana aku boleh travel satu dunia...hahaha...mau jd engineer berjaya...stable my career then boleh aku nk beli ape yg aku suka..heheehe...tp dlm masa yg sama niat aku yg satu utk kesana InsyaAllah aku akan tunaikan..so kena kumpul duit bebanyak nk byr flight nie..hehehehe.... kemana???  hehehehe...

getting stronger...

i need to be strong...as strong as i can..to get through to my new phase of life... with new journey... n new shahirah hayati... no looking back anymore...i'm looking forward for my new future now..aku nk lebih cantik..lebih bergaya...ko tgk lah satu ari nnti..skng nie aku mmg xde keje..duit xde..tp biler tiba masanyer nnti pasti mata ko akn t'beliak tgk aku...ape yg ko dpt buat sekarang pon kerana aku..kalo aku xsuh ko menyimpan duit msti ko xleh beli ape yg ko nk 2 kan..hahahha...aku rasa ko simpan lg setahun pon lom tentu ko kawen kan..sbb ko bkn nye suka menyimpan duit...nnti minah 2 ajak ko kawen ntah2 ko ckp ko xnk kawen...mcm ko ckp kat aku dulu..mntang2 aku xde duit..ko tgk aku gemok ko pon cari laen yg lebih slim...lps nie biler aku ada duit..dh ada kete besau baru ko sedar saper aku...aku akn kuat kan hati aku...kuatkan iman aku...

Allah maha kuasa...die tau segala2nye..kalo aku salah pon aku dh mintak maaf..kalo ko rasa ko xleh kawen sbb ko xcukup agama..ko xpndai baca al-quran ko pk lah sndiri mcmana nk berubah..dulu aku nk tolong ko xnk..rasa yakin ngn awek baru boleh terima ko mcm 2 jek aku rasa xmngkin kot...tiap2 pompuan msti nk laki die yg t'baik...plg kurang pon leh imamkan die solat w/pon sekali seumur idup..ko manusia aku pon manusia..masing2 ada buat salah masing n kekurangan tu mmg ada sbb kiter nie manusia sebagai hambaNya..ko pklah pompuan mana xnk laki yg die syg b'ubah utk kebaikan..smua nk..aku pon xsuh ko jd pak imam ke pak bilal ker..kalo boleh aku sndiri nk ajar ko..harap ko buka pintu hati ko utk Allah..sbb hidup mati ko pon Allah yg tentukan...jd pndai2 lah cari NUR tu...kalo sedar kekurangan tu dlm diri naper xnk berubah..susah sgt ker..buat sikit2..kalo dulu kerana telepon ko snggup benti merokok inikan pula kerana agama Allah yg 1..ko pk lah sndiri....

for those who always support me thanks..ira bersyukur sgt2 sbb kamu smua berada disisi ira..ira akan berusaha utk hidup ira...sayang kamu smua..ira doakan kamu smua gembira, bahagia, dilindungi dan dirahmati Allah sentiasa...amin..

dan buat lelaki2 diluar sana...kalo betol ko nk awek ko xperlu nk tnggu jd kaya baru nk kawen...sbb smpi biler pon ko xkn rasa puas ngn harta dunia...jd carilah harta utk akhirat...kalo kawen b'hutang pon baik xpayah..menyusahkan diri sendiri lps 2 dh pening mulalah mintak cerai then bini yg kena bayar hutang...nie mmg aku geram giler nie...ishhhh

Sunday, June 13, 2010

RatU TiDo....

welcome2...savadikap....hahahaa....aku sgt2 mengatuk skng nie..even nk tgk prince of tennis pon xde mood..(nie kira 2nd round lah)..hahaha... tp saper2 jek yg kenal aku mmg akn ckp aku nie asyik ngntok jek walhal aku xngantok pon..kalo aku ngntok lg ler muke seposen aku buat..hahaha...muka kesian...hehehe...
t'ingat lak masa degree dulu aku nie dinobatkan ratu tido kat dlm kelas...ceh...hahaha....tp ada betol gak mula2 mata yg sgt segar 5 minit yg start n last kelas 2 mmg aku blh tdo....hahahaa...ari2 kena cubit ngn budak2 nie supaya tidak tdo didalam kelas....anyway just look in my eyes...mata aku nie mata ngantok ker???

warga UKM jua...hehehe

nie antara warga2 UKM yg selalu mengganggu kami di blok di tiap2 petang...tau2 aje time orang makan n ke pasar malam..korng layan jelah gmbar nie yek...

nie ler antara warga UKM..hehehe

ape yang ko tgk tu monyet???

Saturday, June 12, 2010

hmmmp....

arghhhh!!! couldn't sleep tonite...don't know why..feel like i wanna to jog all around the block then get full nice sleep...nothing in my mind actually...but there's still sumthing that i feel i'm not myself....sigh... feel like i want to punch someone with full strengh...arghhhh!!!!! get off from me... setan ni mmg suka kacau perasaan aku kot...pegi main jauh2 jgn kacau aku....

Wednesday, June 9, 2010

apple products...

yesszaaaaa!!!!! mowning everyone... suddently i'm thinking of apple products that i would like have 1..hehehehe... maybe org laen dh xkesah ngn citer nie..sbb kebnyakan org pon dh pakai kan...anyway..nie citer aku..so aku nk citer gak ape yg aku nk sgt2 dr apple nie..hehehe...

my brother will be back soon on this July from Russia..so he had ask from papa to share money lah...nk beli iMAC 27'' as a gift for finish his study in medical kan..wah2...n papa agreed.....ini xadil..aku mau jugak..huhuhu....

aku duk impikan MAC book..lantak lah...yg penting aku nk beli gak satu ari nnti..kalo ada yg plg baru dr apple mmg aku beli product tu..hahahha...tp ade lg yg aku duk teringin nk beli...hahahaa...macam lah bnyak duit skang..hhuuhuu..but i will get it someday...

iphone 4...wow..sgt2 besh...wanna change my phone...dh usang..keypad pon dh pecah2..huhuhu....nk beli ipod lg..senang nk training or driving...lalu tgh2 hutan leh aku dgr..hehehe...aku akn menyimpan duit...InsyaAllah..nk cari part time job buat sementara nie...tp xtau nk keje aper..hmmm..??????? BIG QUESTION HERE..

i love apple products... muaaahhhh...

Tuesday, June 8, 2010

thesis oh thesis!!!

thesis oh thesis...why it's so hard to get d idea...1st sentence pon susah...huhuhuhu..
sampai skang hanya tajuk n main point jek yg ade...hmmm...jurnal pon lom print out lg...tghari nie msti print xkira lah mcmana pon..huhuhu

only my thesis left to finish my masters...cannot wait for convocation next year...hehehehe...

Monday, June 7, 2010

diet jom...

am i on diet now???hmmm...i'm not sure 2...hahhaha...but i like one of malaysia product with  high calcium contains and high fiber... what else...MUNCHY's...one pack is enough to full ur perut lah...heheheehe...tiap2 pg mkn biskut nie sgt menyelerakan...


wah2...aku sgt b'bngga jd rakyat malaysia sbb product ni mmg laku lah kan... lepas nie product aper lg yg munchy's nk kuarkan...love munchy's...

cannot wait for thursday nite!!

i'm getting bored inside my room...huhuhuhu... that's why i cannot wait for thursday nite...downloading my favourite anime series... what else BLEACH n NARUTO...


kurusaki ichigo
i love to be motivated like naruto n ichigo...i wonder if that could happen to me... i hope i can speed up the time so i can downloading those series...i cannot wait to see what would happen next...


uzumaki naruto

Sunday, June 6, 2010

SHoPPiNg!!!!!...wanna shopping a lot....huhuuhuh

i'm strees....tension....everything inside myhead..i couldn't think properly..hahahhaa...ye ker...??? pelik tp benar... tesis pon lom start2 lg...idea..mana kamu idea...

notes: logo sbg hiasan...ngeeee~

aku nk shopping...tp duit xde...bestnye kalo ada kredit card or MASTERCARD...sweep jek...lps tu dpt brg...hahahhaa...tp hutangnya agak2 biler mau byr xtau lah...hehehehe....tension...bestnye kalo dpt shopping shoes, handbag, brg makeup..hahahhaha...sangat sownok...n then shopping buku...yg mmg aku t'cari2...nk cari buku coastal engineering nie...huhuhuhu...

xper akn aku hbs kan master nie..lps tu cari keje..then nk buat aper2 kad pon boleh...hahahaha

Saturday, June 5, 2010

simple relative wedding...


5th june 2010...hari bahagia buat merpati sejoli...hiba n sayu biler aku dgr sedara aku nye pesanan n amanat yg pnting buat menantu n anak nye...hmmmm....sgt gembira melihat pasangan biler kedua2 mereka merupakan saudara sbnrnya..hihihiihii...inilah di katakan jodoh...Allah dah tentukan jodoh nye b'sama saudara aka anak sepupu kepada pengantin perempuan sendiri...

tp segan pon ade..sbb aku ni x biasa sgt ngn family mereka...mcm p'talian p'saudaraan tu dh agak jauh skit...skit lah kan..hehehehe....tp nie jelah yg aku ada nk isi masa t'luang aku dr aku b'sedih xtentu pasal..hahahha...

so enjoy ler picture kat bwh nie yek...

Wednesday, June 2, 2010

baru aku perasan...

binatang peliharaan hijau ku itu hilang..hmmm..nmpknyer aku kena lah cari balik..huhuhuhu...owh haiwan ku yg comel..ngape kamu lari dr blog aku nie....hmmm...dh bosan asyik sebut bnda sama yek..huhuhuhu

wedding saidah & firdaus


hmmm...ari sabtu 29 mei 2010 merupakan hari bahagia buat idah n aus...hehehehe

tp plng penat nye kami..ape xnyer...jauh p'jalanan padahal dekat je pon..mcmana kami leh sesat pon xtau..huhuhuhu..tension ajek...kami b'harap smpai awal tp last2 smpi lmbat jugak huhuhu...perjalanan dr tol senawang tetiba kami kuar dr arah temerloh....????? konpius betol...len kali xmo p dh..huhuhu..boring nye perjalanan itu...jauh....


get a song here now

two is better than one

adsense

Health Tip of The Day