Monday, October 10, 2011

kehidupan ku setelah bergelar isteri....

hari pertama bergelar isteri


wow!!! sangat-sangat teruja... seperti mana wanita lain diluar sana pastinya hari pertama bergelar isteri amatlah mengembirakan... begitu juga aku tambah pula aku jahit manik sendiri kat baju nikah aku tu hehehe...tapi.... saat-saat majlis akad nikah aku yang hanya mendengar pun berdebar-debar...malah tatkala waktu detik itu, aku terfikir betul ke keputusan aku nak kahwin...betul ke aku nak jadi isteri orang...hahahhaha...macam-macam persoalan...malah macam-macam perkara pelik-pelik aku fikirkan... time tu la aku fikir aku risau ngan mak mertua dan pak mertua...time tu la aku fikir masakan aku x sedap walaupun sebelum ni aku masak semua melantak je... ishhhh....memang kelakar la.... tambahan pula saudara mara yang sangat ramai di ketika majlis akad nikah yang diadakan dirumah aku sangat la meriah... mereka terlebih excited dari kami berdua sebagai pengantin... hmmmm.... 


 detik-detik majlis akad nikah



setelah seminggu menjadi isteri



nak jadi isteri yang solehah pastinya harus taat pada perintah suami...dengar cakap suami tapi hanya perkara-perkara yang Allah swt suruh...yang ditegah jangan dibuat... syok dapat solat bersama suami... makan bersama suami...mengadu pada suami... hahahaha... tp kehidupan seminggu kami sangat penat...kerana majlis kenduri yang sangat la meriah tambahan pula dengan kerja-kerja mengemas rumah dan melawat saudara-mara terutama yang tua untuk aku perkenalkan suami aku ni...heehhehe... penat...dari pagi keluar balik sampai malam...pastu asyik kena makan dan minum...huhuhuhu..sampai kembung perut ni ha... sampai mengantuk.... tp suami ku kena balik awal sebab nk prepare segala benda kat kedah pula.... uwaaaaaa!!! berpisah sekejap dengan suami... sejak tu aku wat perangai skit... asyik nk menangis je...apa x nye rasa sedih sebab bakal tinggalkan umah aku, mama papa adik2 yang aku sayang... rasa tetiba sangat pilu...sampaikan aku kemas semua barang macam orang nk lari dari rumah...tp benda aku x fikirkan ialah untuk barang2 yang perlu dibawa untuk mak mertua...hmmmm....masa tu aku rasa takut, risau, sedih, happy, semua benda la kan... hukhukhuk....

















wajah-wajah ceria kami bersama-sama... sayang kamu semua...

P/S: kepada semua pembaca kisah ini...kisah ini akan disambung dalam episod lain...hahahaha...bye....nk wat kerja skit...hehehehe


1 comment:

Farhan Ismail said...

hehe...so sweet.... rse nak bce crita pengalaman si suami plk... bile cheon nk buat blog nih...

get a song here now

two is better than one

adsense

Health Tip of The Day