Thursday, November 25, 2010

hari-hariku bersama eshan

salam smua...dh berhari duk memerah otak untuk tesis aku tu...skang ni baru ada benda nk citer..bnyk benda nk diceritakn tp yg patut aku simpan aku simpan je la ek...hehehe

dah 4 hari aku duk kat umah kak nurul ni...tesis masih lagi berjalan...cian gak kat kak nurul... saper2 yang dah ada anak n family pasti dapat rasa apa yang kak nurul rasa...pompuan je kot yang ley rasa perasaan tu..sbb kalo org laki anak bini ley je letak tepi kalo bz..hahahha..betul ke...??? mmmm..segelintir kot ek...sorry..sorry...

yang aku nak citer ni pasal budak kecik si eshan anak kak nurul ni...dh 4 ari jadi nanny sementara...xde nanny mana pon..tolong2 je... hari pertama die tgk aku..macam die nampak hantu jek..xmo langsung ngn aku..takut... menangis macam aku pukul jek...ishhh kamu ni eshan.... mentang2 aku dh lama xdatang terus die luper aku...hukhukhukhuk...xbaek tau... aku nak dukung xmo...nk men ngn die pon xmo... tp bgs nye aku ada kat sini hanya aku je yg boley larang die daripada menyentuh pelbagai barang2 kat umah ni..hahahaha... kalo mak die ngn nenek die larang die wat xtau jek...hahahaa...ishhh nakal nye kamu ni..smua bnda die nk try..agaknye nk jd super einstein kot..nk cek sana sini pastu reka mcm2..heehhee..bgs2...

hari ke 2, masih lg die takut ngn aku...tp kurang skit la takut die ngn aku..hahahhaa.... cuma kali ni die xnangis dh...satu improvement la kan...dh mula ingat aku...kakakaa....apa la bdk kecik ni..auntie yg comel ni kamu takut lak...heehhee... tp die mula nk men ngn aku..skit2...sbb aku slalu duk usik die..hehehe...

hari ke 3- dh suka aku...dh mula nk dukung ngn aku...men2 ngn aku...kamu ni manja kamu tau x...kalo kamu ada adik nnti xtau la auntie... asyik nk disayang2...cian mama kamu nk wat keja tau...ehehehe..seb baik auntie dh ley men ngn kamu... kalo x susah la mama kamu nk menaip... tp sownok nye bila aku wat geli kat die die punye gelak bukan maen lg...hahhaaahaha... yang xtahan siap ajak aku maen2 ngn die dah...siap tarik tgn aku suh wat itu ini..hehehee

hari ke 4-kami sgt sibuk duk menaip tesis...tp masih lg ley maen2 ngn bdk tecit ni...nie aksi2 die...suka sgt sepahkan rumah ishhh cian nenek ngn mama kamu tu eshan...len kali jgn wat lagi tau...conteng umah toksah cakap la..hbs da dinding2 kat bilik mak die tu diconteng nye..haahaha.... msti bapaknye terkejut tgk nnti..eheheheh....eshan tulis kat buku je tau...nnti mntak mama beli buku tulis...kasi conteng pastu koyak..hihihiiiihi...lihatlah aksi die....











kalo korang tgk bdk ni mmg suka sgt tgk kartoon nie..smpi aku pon dh slalu tgk aku pon layan citer ni..hahahaha..pastu bantal bucuk die tu mmg xley tnggal...tanda kat dahi die tu die wat sendiri...die p garu hbs muka die dh jd gitu..ishhhh...eshan nie...

Wednesday, November 24, 2010

petang yang penat....

cepat betul masa berlalu..tup..tup...dh petang...dh nk maghrib dh...tp chapter 2 lom ciap2 lg...aih.... tension dh ni..mata aku pon dh naik senak dh....otak xyah cakap la...dh haru biru...penat pk sentences yg sesuai... dh jd pen translate yg berjaya dh nie...

tp InsyaAllah...smua pasti ada hikmahnye kan..aku yakin malam ni aku dpt siapkn tesis ni...dh xbanyak tp nk membaca n membuat pengolahan semula amat la naik pening...hehehee...tp akan aku berusaha utk siapkan... berkat doa dari semua pasti aku ley buat...bahu pon dh rasa nk tercabut sbb asyik duk menaip jek...sgt penat..kalo la ada org ley urut kan wah sgt sownok...tetiba jek buat aku t'ingat kat silat.... msti tension aku sakit2 bdn ilang bila aku bersilat... ni yg susah ni kalo dh jd anak seni...hahahaha....

mengharapkan smua org memahami situasi aku sekarang... bukan tu jek...aku mengharapkan masa xmencemburui aku utk jmper prof...prof lak yg sgt bz ngn keja2 kat opis mmg susah la kan... bila aku pk2 balik..susah jugak la jd lecturer ni..nmpk je mcm senang..tp susah mcm ape jek...ishh..ishhh..ishh... dgn keadaan aku skng yg duk bertungkus lumus nk menyiapkan tesis masih lagi berangan nk smbung phd lak.... heehehhee... tp kalo boley nk rehat dulu la...dh puas rehat baru sambung study lg..kikikikiki...wah....sownok nyer.....

Thursday, November 11, 2010

lagi 30 hari

heheehe..tetiba hati aku berbunga-bunga xsabar menanti hari itu... mmm... macamana la agaknye ye... lagi 30 hari aku akan jmper ngn orang yang xpernah aku jmper.. excited pon ada...cuak pon ada..hati ni tok sah cakap la..mmg berdebar-debar...risau takut semua ada... tp apa2 pon aku harap aku n family dapat sediakan yang terbaik utk mereka n mereka puas hati dgn layanan kami nnti...InsyaAllah...

tp sebelum aku risau xtentu hala pasal tu..aku kena risau satu lagi...org nk fly ni..moga selamat pergi dan selamat pulang ke tanahair ok... jgn luper ole-ole nye..hehehehe... lagi 30 hari ok..bnyk benda yang perlu diselesaikan juga...

Wednesday, November 10, 2010

=D

tinggal lagi 2 hari para pelajar UKM akan menghabiskan masa di kolej masing2 termasuk aku... tp aku balik lambat sikit...sebab barang-barang yang tahap satu treller ni blom lagi aku kemas....ishhhh...mana nk menaip mana nak kemas...mana nak jadi driver angkut barang...huaaaaaa!!!! T_T hati aku dah meraung2 meminta pertolongan... terutama untuk tesis aku yang satu tu...

dalam hati ni hanya Allah je yang tau betapa takut aku nk berdepan ngn prof OAK nnti...tp pada masa yang sama aku harus memberanikan diri untuk memperjuangkan tajuk yang aku tukar tu nnti... huhuhuhu... ya Allah moga Engkau permudahkan perjalanan hidup aku, tesis ku, pencarian kerjaya ku...permurahkan lah rezeki ku...amin....

ley x aku wat ayat mcm ni kat prof aku nnti :  prof..prof...boley la prof saya grad guna tajuk tesis ni...saya nk konvo..nk keja nk kawen...eh bukan2 nk kawen pastu keja hehehehe (gediks sudah)....huhuhuhu...kalo xgrad nnti bapak saya x kasik saya kawen...amacam....uwaaaaaaa!!!!!

kolej pon makin sunyi....sebab dh ramai dah balik kampung masing2... wah sownok nyer...aku pon xsabar nk balik kampung beraya pastu datang ke UKM untuk latihan taming sari... ari ni penat berjalan2 kat GM plaza ngn MINES cari barang n beli kain untuk majlis pertunangan... uwaaaa...melayang lagi duit...tp seb baik bank papa ada hahhaha....hehehehe..kiranye duit aku bakal diganti semula...kikikikiki... yuran rm 900...mmm nnti aku bayar ek...bapak ku lom masukkan duit lagi ar...sowie ye kolej...lmbt bayor...mahal sangat herga nye kolej kamu ni...hehehehe...

pasni wanna say gudbye kat UKM.... UKM pon msti jemu dh nengok aku je ari2....ishhh2...

Monday, November 8, 2010

berakhir sudah satu episod...

game kebangsaan dh selesai maka berakhir sudah satu episod yang memenatkan..hahaha..dgn injury kat lutut yang masih lom sembuh nie...xde la injury mana pon..biasa la kalo dh tua2 nk main macam ni la jd nye...lutut ku mmg sakit...hukhukhukhuk... maaf untuk semua sebab xdapat membawa pulang sebarang pingat pon untuk kamu smua...sngat sedih... sbb masa kami yang terlalu cpt tu dh buat kami bertiga jd kelam kelibut...huhuhuhu... uwaaaaa!!!!! tension.... tp bukan rezeki kami...xpe la..sekurang2nya aku dh dapat pengalaman n sijil penyertaan nye..hhehehehe... pasni satu lagi episod akan bermula...dan akan aku sudahkan episod tu cepat2..hahahhaa

get a song here now

two is better than one

adsense

Health Tip of The Day