Monday, December 27, 2010

28 December 2010

hari ini dah 28-12-2010... tinggal beberapa hari lagi kita semua bakal menempuh tahun baru dengan azam baru....tapi sebut-sebut pasal azam baru..azam lama dah tercapai ke?? hahhhaha... msti x lagi ek...aku pon... azam banyak sangat..lain kali pasang 2-3 azam sudah... nnti pening nak capai semua azam2 tu...


azam aku tahun 2011 nanti...:


1. mencari pekerjaan- so aku xpayah la guna bank pama lagi... pastu boley beli keta..baju..kasut..mcm2 lah...hahahaha...
2. mempersiapkan diri dlm menempuh alam baru... InsyaAllah kalo xde apa2 masalah atau rintangan bln 7 bakal jadi isteri org...
3. ada lagi yg laen..tp baik aku simpan sendiri...hahahaha....


korang nye azam berapa????

Sunday, December 26, 2010

sakura

sebut pasal bunga sakura..nah..nie bunga sakura..aku google je bunga2 nie..akakakaka....nak snap sndiri x dpt la..jepun pon aku xpernah pegi...ngeeee~



cantik kan...best betul kalo dapat bergambar kat bawah pokok ni...



need a break...

it's been few day i got less sleep.. i really2 need a break....


semalam 1st time aku betul2 muntah kerana tesis.. sgt x selesa...habis kuar donat2 aku...uwaaaa!!! tp dalam aku duk rasa mual kekenyangan ngn tesis tu, ley gak aku t'pk pasal mati...smpai dlm solat pon t'ngiang2...haih.. ye la..kite ni dipinjamkan sementara je kat dunia nie...tp aku mntak sgt agar dipnjngkan lg umur aku..kalo btl nk mati pun biar la mama ada kat sebelah... xmau mati sengsorg kat umah pakcik..kalo mati skng saper nk amek adik aku balik keja... mmmm... tu yg aku leh t'pk...n time tu gak aku t'pk..kalo aku mati sorg2 kat umah tu... saper la nk siapkan tesis tu..pastu saper nk antar tesis aku kat prof... alahai... tp selepas aku mkn nasik ngn tomyam...rasa lega la skit..pastu baru rasa boleh tido... 


best kan kalo dpt bercuti... teringin nak ke cameron highland...makn strawberi puas2... teringin nk ke pantai... (tp skng x sesuai sbb ombak tinggi air pon coklat mcm teh tarik) teringin nk mandi sungai...wah..syok nyer... n paling aku teringin...mandi hujan...main air banjir..best giler kot...wpon aku xpndai berenang..tp itu la yg plg aku suka...haahhahaa...


rehat kan otak...rehat kan badan...hirup udara segar....wah...rasa mcm joging pagi2 yg time matahari lom naik tu...owh..syok nyer.... kalo kat Malaysia ni ada pokok bunga sakura kan best...jalan2 kat pedestrian street yang dipenuhi ngn pokok bunga sakura..bayangkan kiter jalan kat bawah pokok yang dipenuhi dgn bunga sakura yg sagt cantik tu...wah...nyaman nyer....boley hari2 tenung kat bunga tu...wah sweet nye... 


mmg otak aku tgh pk nk rehat jek...huhuhuhu...rest..rest...rest...tening silat pon blm p lagi...
kepada ahli pencak dan abg man..mohon maaf tak dapat menghadiri sesi latihan buat masa ini..kerana masih menyelesaikan tesis...insyaAllah..akan mencari ruang n waktu utk menghadiri sesi latihan...insyaAllah...

Monday, December 20, 2010

Taming Sari 3


kepada semua pencinta seni silat mahupun tidak... dijemput hadir beramai-ramai memeriahkan kejohanan ini...terdapat pelbagai pameran juga diadakan... 

Saturday, December 18, 2010

ragam hidup...

al kisah aku hari nie...
merancang mau balik KL ari ni..smpi dh plan nak p kenduri Along(coach silat seni UKM) kat perak.. skali dah siap2 berkemas ngn pakai dh elok2...papa balik dari ntah mana dtgnye "tiket esok la..." aku ngan terkejut " huh! esok... bkn ari nie ker????" ngn rasa xpuas ati aku check tiket..rupanye btl 19hb 12...haih..tension betul aku...ape la bapak aku nie..aku suh beli tiket malam nie..die p beli tiket mlm esok wat aper...arghhhh!!! geram..hbs rancangan aku nk p kenduri...mmm..xpe la...xde rezeki aku...

di setiap hari aku skang..aku hbskan bnyk masa aku kat umah...hbskan masa dgn tido, kemas umah, jenjalan kat umah sedara, kenduri kendara, pastu makan2, pastu ikut mak aku shopping mopping..n mcm2 la kan... n bnyk berita gembira n sedih yg aku dgr... biler aku pk2 balik...Allah memang hebat... sbb die menciptakan manusia dgn pelbagai sifat yang kiter sendiri x dpt nak ungkaikan dgn perkataan yg jelas... dijadikan kiter dgn pasangan yg dpt memenuhi disetiap kekurangan yg ada... melihat keadaan nenek aku pon dh cukup menunjukkan bahawa Allah itu berkuasa atas segalanye..kite mampu merancang tp Allah yang tentukan smua itu bakal terjadi atau pon tidak.. nenek aku yg baru je merasakan dirinya sihat walaupon jalan dh bongkok 3 n terkedek2... memasang niat nak balik umah die yang xde org tu...tup2 esoknye die batuk n pastu smpai ari ni die demam2... tp apa yg Allah swt tentukan nie ada kebaikannye kan... rancangan die nk balik umah duk sorg x dpt tu akhirnya ada kebaikan sbb biler die sakit ada org tgkkan die...anak cucu ada kat tepi... 

ada satu hari..nenek aku masa tu demam teruk... jam baru menunjukkan kol 12.40tghari... tup2 die ke toilet yg mana kami letak katil die sblh ngn toilet utk senang die bergerak ke tandas... aku yg sibuk kat dapur menyediakan lauk pauk nie...nampak die kuar then aku intai la kan kot2 nek aku tu nak apa2... korang nak tau aper yang nenek aku buat... hmmmmp... die pakai kain sembahyang.. 
"mok nok wat gapo paka kain smaye??" soal aku (nie aku ckp bahasa besut la)
"mok nok smayang la.. asar doh nie"nenek aku jawab
"huh! baru pukul 12.40 la...zohor pon dok lagi...nok smayang gapo nyoh..." kata aku
"la baru pukul 12 lebih..aku ingat asar doh" jwb nek

kisah tu membuat kan aku terfikir,manusia sentiasa hmpir kepada mati... biler sakit macam tu la kan..smpai xsedar cuaca n keadaan nye... biler kiter sihat mcm2 kiter boleh buat... tp sejauh mana kiter hargai peluang yang kita ada dikala kita sihat...mari la kiter fikir2kan... manusia penuh dgn pelbagai soalan dan masalah... dan setiap persoalan dan masalah itu adalah bersesuaian dgn keadaan diri kita..yang mana disetiap dugaan yang Allah berikan itu ada hikmah yang baik...mungkin kita terlalu bnyk melupakan Dia sehingga kita diuji sedemikian...tp aku percaya bila ujian itu dtg menunjukkan Allah swt masih sayang pada kita.. betul x kengkawan... jd aku harap kepada semua kawan2 hadapilah dugaan dan cabaran itu dgn penuh sabar dan tabah..jd sekuat yg boleh..kerana pasti ada sinar gembira buat kita..InsyaAllah...we will find the way...

Thursday, December 16, 2010

master belum habis nak buat PHD????

haih... master aku pon lom hbs...dh disuruh sambung PHD...yang nie duk tersangkut mcm nyawa2 ikan dah nie...mau aku tercekik nnti... 


apa pendapat korng...


bapak aku kasik borang tenaga pengajar muda yg uitm punyer... aku lom lg isi...pastu ngn tesis aku yg masih lg aku xpasti jawapannye... apa yang aku harapkan sekarang semoga Allah mempermudahkan jalan dan urusan aku menyiapkan tesis semoga prof dapat membantu aku... ngn nenek yang makin sakit.. dari hari ke hari makin xsihat... tp harap demam die cpt2 la sembuh..cian gak... aku lom isi lg borang tu..perlu ke aku isi... itu la persoalannya...
n plg pnting aku xready lg nk smbng PHD walaupon aku berminat...huhuhuhu... pening..pening...serabut gak kepala otak aku ni..

Monday, December 13, 2010

Alhamdulillah..

alhamdulillah...


syukur ke hadrat Ilahi...tahun nie aku sambut hari jadi aku dgn penuh bermakna skali... alhamdulillah..dah selamat jd tunang org...hehehe... so skang nie nak pk kan tesis skit je lagi..pastu kerja n future...terima kasih kat smua kengkawan yang hadir n yg xhadir...sbb ucapan kalian memeriahkan suasana..heheheh...=)

Saturday, December 11, 2010

kenangan...

assalamualaikum... 


maaf la dah lama aku x bercerita pnjang kat blog nie...msti peminat2 aku duk t'nanti2 kan apa citer aku skang...wakakakaa.. peminat la sangat..mcm aku nie famous sgt..ahhahaa... ok2 straight to the story la ek...
masa aku balik kampung ari tu..balik kemas smua brg2 aku yg dlm beg n kotak masuk almari yg dah sarat yg baju2 aku yg mana mcm dh xmuat n kena beli almari laen je tu..tup2 t'jumpe la kenangan2 silam..yang mana kenangan tu aku suka...hhehee... tgk gmbar nnti ek.. 


nak dijadikan citer aku suka kad2 yg ada org nie kasik...saper...ha... tu rahsia...citer lama kan...tp apa aku nk citer kat sini die sgt kreatif.. mmg kreatif.. xtau nk ckp mana tp aku sgt suka la kad tu...design nyer...hehee..ngn ucapan tu skali...kakakaa.... tp masa tu xsilap aku..kengkawan aku pon suka ngn kad die..kreatif sgt..kalo x kreatif xkn la ley buat kad sekemas n cantik tu kan...heeheheh..anyway dalam kemas2 tu..kad dlm kad tu jmper lak duit rm5 dua keping...alhamdulillah...rezeki..hahaha...seb baik xbuang..hahahaha...



Wednesday, December 1, 2010

tesis...training...balik kampung

salam smua... 

korang mesti jemu n tensionkan tgk tajuk kat atas tu...aku ni mmg lagi tension... nak tau naper... meh sini aku citer satu2...korng baca je smpi hbs luahan hati ini...

1. tesis
setakat nie alhamdulillah...aku hmpir siapkan tesis aku..aku cuma nk edit n then antar final kat prof... yg draf ari tu xtau die baca ke x... sbb prof skng berada di bangkok melawat U kat sana... sownok ke lawat U kat sana..hanya mereka je yg tau... tp mslh bin problem skng nie... asalnye kami bertiga i mean aku, kak nurul n nazmi bakal viva(presentation) pada 14hb 12 2010..so Alhamdulillah la pada awal nye dpt gak kami hbskan sem ni n grade... namun begitu berita mengejutkan telah aku terima dr nazmi apabile die ckp PA prof aku kasik tau bhw prof telah menundakan tarikh viva kami ke 24hb 12-2010 yg mana pada semester depan...mak ai...macamana aku nk bayar yuran nie...xde scholarship prof...semua pama...pastu skng ni pama pon xley nk support dh prof...huhuhuhu...rm1635 mana nk cekau...gaji wat demo lab kat fakulti kejuruteraan pon xdpt2 lg smpi sekarang...hukhukhukhuk...dh hbs satu semester kot...uwaaaa....kami bertiga dh la m'punyai masalah kewangan yg serius...aku sgt2 berharap prof boleh pertimbangkan..korang semua doa2kan yek...kalo prof baca blog aku ni aku mmg harap sgt dgn penuh harapan setinggi gunung agar prof dpt tolong kami bertiga utk grade gak sem nie...uwaaaa....

2. training
latihan setakat nie sgt xmemuaskan...pada diri aku la..pada team mate yg laen aku xsure...sbb sekarang kami lebih mengutamakan stamina..pagi joging, ptg joging, malam pon joging n training...tp masalahnye skng nie...kami ber3 sebagai partner utk regu xdpt nk samakan gerak lagi..malah terlalu bnyk utk diperbaiki...buat faizah n ain...w/pon kiter berjauhan nnti..kiter msti berusaha..xkira la kalo kena tening kat blakang umah skali pon...ingat gerak yg pasti pastu kiter akan samakn semula geraknye ok...

3. balik kampung
yang nie sownok la aku..nak balik kmpng...ada 2 tujuan utama..kalo x aku xde nye nak balik drpd menambah berat baik aku tening smpi aku slim...hahahaa...boley ker??? mmmm... nenek aku baru je selamat menjalankan operation mata die..Alhamdulillah smuanya selamat..tp baru wat sebelah jek..sebelah lg kena wat next month lak...dan yg kedua aku nk kemas bilik n rumah n segala persediaan yang perlu dibuat utk org yang nak dtg ke rumah nie...mmg akan bz sgt2 nnti...semoga Allah mempermudahkan segala urusan kami sekeluarga...amin..

banyak betul perkara yg harus dipkkan...terutama tesis dan duit...kerja pon xde nie...mau grade sem nie gak..semoga Allah mempermudahkan segala urusan dan semoga hati prof lembut dan memberi respon yg baik terhadap situasi kami bertiga nie...korang semua doa2kan lah yek...

ok la...aku nk wat bnda len lak... lenkali aku citer pnjang berjela2 lagi ok...

get a song here now

two is better than one

adsense

Health Tip of The Day