Wednesday, October 27, 2010

bakal merindui smua...

uwaaaa!!! cedey...cedey... trully so sad...hukhukhuk T_T ... petang hari ni aku bakal bertolak dan berkampung kat penchala yang mana aku tak suka.... aku ni dah la jenis tak suka duk umah orang..haih... tension jek...pastu kena bak smua barang2 aku kesana...mcm aku nk pndah lak kan...kakakakaa... ape x nye segala tesis aku kena bak ler..buku2 lappy aku...hadoiyai... jgn korang ingat aku kesana sekadar bersilat jek..lntak la cikgu bijan ngn bdk2 ni ckp apae pon..masa depan aku lagi penting dari silat yang sekadar nk dptkan nama je ni...hukhukhuk

bukan aku xmo menang..aku nk menang...korang ingat xpenat ke aku tening ngn korang bersungguh-sungguh sampai cakit sana sini..ofcourse aku nk menang gak dalam game ni..tapi mengharapkan kamu memahami situasi aku nnti..kalo nmpk aku buka lappy aku ngn buku pepaham je la yek.. jgn nk kecoh2 ckp mcm2 lak...

sebut pasal lappy ni..hukhukhuk semestinya aku xdapat nk online kat sana...apatah lagi nk berblog dan berpesbuk...hukhukhukhuk..cedey sungguh..nk chat mmg xde maknanye la...arghhhh!!!! tension...yang paling aku tension sbb aku bakal merindui smua bnda kat UKM ni..terutama kamu..kamu..dan kamu... lola ngn momo pasti rindu kat aku..kakaakkaa..ye la...mama ira ni yang slalu mulut becok xde nk borak ngn lola n momo... cayang bucuk2 lola ngn momo...duk ngn papa amin leklok...makan bebanyak hokey...heehehhee...

uwaaa....lama nyer aku xde kat UKM nnti..buat adik2 kat pencak korang nnti tening tanpa akak...so tening rajin2...hehehe... macam pnting giler jek aku kat situ..hahahhaa... korang mesti rindu kat akak kan...kan..kan... support akak ok... harap2 ari isnin cikgu bijan kasik aku balik UKM sebelum ke gopeng...hukhukhukhuk...mau jmper lola ngn momo...xkira..mesti jmper... uwaaaaaa!!!!! >.<  T_T

buat kamu yang sorang tu... pls pray 4 my success ok... hukhukhukhuk... mengharapkan masa bakal cepat berlalu...so i'll be back to UKM ngn happy nyer... 

xsuka p penchala...penat..penat..penat....xsuka...xsuka...xsuka.... ni last aku men game besar2 yg memerlukan stamina yg kuat..pasni xmo da...serik sudah....korang cari ar org laen lak...hukhukhukhuk

Tuesday, October 26, 2010

disebalik nama ku....

tetiba jek aku rasa mcm best je nama yang mama ngn papa bagi kat aku ni... mmmm...best kan nama aku ni..'shahirah hayati' sebut sekali lagi 'shahirah hayati' lagi sebut 'shahirah hayati'...kalo rasa xpuas hati lagi cuba korng sebut lagi...mmg best nama aku ni... heehehhee...

disebalik nama aku ni ada makna yang sangat la aku rasa bertuah memiliki nama ini... maksudnya kemasyhuran hidupku... wow!!! biler sebut jek pasal masyhur ni...mcm glamour giler aku ni... ishhh.... tp xde la glamor mana kan...hehehehe...

apa yang aku harapkan, maksud nama aku tu membawa aku kepada kemasyhuran dalam kerjaya, berorganisasi, bersukan, belajar dan lain2..yang mana aku membawa reputasi yang baik utk semua...hehehe... masyhur kerana kejayaan didunia dan juga diakhirat... insyaAllah... nama yang mama ngn papa bg cukup indah buat aku... terima kasih papa..mama...sayang papa ngn mama...

p/s: semalam mimpi papa mama xkasik main silat lagi...hukhukhuk...moga2 mimpi itu hanya mainan tidur sahaja dan mereka sntiasa menyokong aku...heehhehe

Monday, October 25, 2010

bila silat dan tesis bersatu....

pagi2 dh bising2....haih..xley aku nk melayan mata aku yg sangat suka didodoikan ni..hahahaa... pakcik2 kalo mau repair paip kat toilet tu kasik ketuk slow2 la...cakit telinga syaye...hukhukhuk... dh la bilik syaye duk sebelah jek ngn toilet tu... otak yg tension ni makin bertambah tension la nnti...

minggu ni mmg minggu ke'tension'an yg melampau-lampau... budak2 kat blok aku nk p toilet pon dh menyanyi2 sampai satu floor ley dgr...kakakakaka... seb baik suara kamu besh...hahahahha.... biler otak dh naik bingung ngn keja n assngmnt yang berlambak..tambah pula ngn tesis yang masih lg lom ciap...mmmm.... mmg dh jd separuh giler dh jiwa raga ni.... moga2 Allah permudahkan urusan aku dlm menyiapkan tesis aku ni... time constrain now.. so mmg kena push diri utk buat smua tu..

game kebangsaan pon next week...apa yang ada dlm kepala otak ni silat ngn tesis je... p toilet nmpk cermin duk bersilat kat dlm toilet..seb baik xde org..kang x pasal2 org ckp aku sewel....kaakkakaka....dlm bilik mndi pon duk mengingat gerak...dgn harapan dapat mengingati smua nye...namun begitu..aku punyer masalah besar...dimana apabila wat jatuhan n sapuan tu macamana aku nk bgn dgn sepantas kilat??? mmmm i'm wondering how... reduce my weight if only i can..kakakaka...semalam pon smpat aje aku bantai maggi...huhuhuhu..biler lapar smua bnda jd sedap...hehehehhee

malam td pon mimpi semua nye ttg silat...ishhh..mcm xde benda laen aku nk mimpi...kalo mimpi indah2 xper gak..ni mimpi bapak suh retired b'silat...hukhukhuk sedey..sedey...

skang ni biler silat ngn tesis dlm kepala otak...aku dh xley nk fokus mana satu mau buat..kakaka...tp xde la smpai smua bnda aku x wat kan...sbb 2-2 tu pnting..sgt penting...

"ya Allah... permudahkan lah setiap urusan ku... terangkan lah hati dan minda ini dengan nur Mu.. jadikan lah aku salah seorang insan yang berjaya didunia juga di akhirat... permurahkan lah rezeki ku...bantu dan tunjukkan lah jalan penyelesaian disetiap dugaan yang Engkau berikan ya Allah... tabahkan hatiku...kuatkan kesabaran ku...kuatkan semangatku...semoga aku dapat menempuhi setiap ujian dan rintangan yang Engkau berikan ya Allah.."

kena reduce lagi ker???

haahahaha.... ari ni tening buah baru dgn jayanyer..Alhamdulillah setakat ni aku dapat gak amek semua ilmu2 tu... tp masalah nye aku harus reduce berat aku kerana nk speed... kaki aku yg berat xdpt nk speed...haih... masalah..masalah.. persoalan nya bagaimana aku nk reduce berat kat kaki aku tu...kaki aku sgt berat mau diangkat ni..hukhukhuk...arghhhhh!! tension betoi.... tolong la kepada sesiapa yg ada petua ley reduce or kecik kan kaki aku yg besar ni... sebelah je 5 kilo lemak..hahaha....padahal x pernah timbang kot..kakaakakkaa

Sunday, October 24, 2010

tak leh nak undur sudah!!!!

tula..terlajak perahu boleh diundur terlajak kata...terima la padah nye...skang ni aku dh terjebak dah ngn team selangor....dh mula menggaru kepala..macamana nk ciapkan tesis macamana nk tening macamana nk sama gerak..haih..banyak betol dlm kepala otk ni...hukhukhukhuk...


tp xpe..sbb niat dihati aku nak tolong mereka...kalo terpaksa confirm aku xley nak wat ape dh...so disebabkan niat aku nk bantu mereka harap2 memudahkan proses pembelajaran aku dan proses training yang mana mungkin sgt la payah...dlm kepala ni mcm dpt agak betapa susahnye training ni nanti...uwaaaaa....!!!!! 


ingat kan ley la aku retired rupenyer mmm....kena gak... so aku akan berusaha utk kejayaan mereka...utk niza, akak akan berusaha utk kamu ok... akak tau kamu nak sgt2 main utk team ni...akak pon kalo boleh nak sangat kamu maen utk team selangor n gapai kejayaan...tp sabar la ye...mereka xdapat memahami situasi kita sekarang...mngkin mereka sedikit lupa mereka juga dulu pernah melalui perkara yang sama...xpe la...akak akan cuba buat yang terbaik...so sokong akak ok...akak dh takut ni...dh la xfit..mau aku t'cungap2...ishhh....


buat yang t'sayang jgn la risau...i need ur support now...support me with no worries at all... i'll do my best for this tournament... ada rezeki ira, mungkin boleh menang..kalo xde rezeki pon xper..at least i'm doing my best rite.. so please pray for my success.. 

Saturday, October 23, 2010

final exam

selamat menempuh final exam buat semua adik2 dan rakan2...semoga dapat menjawab dgn tenang dan jaya nye... amin...

USAHA
+
DOA
=
KEJAYAAN

kejayaan xkan datang bergolek tanpa usaha yang gigih..jadi berusaha lah kamu demi kejayaan yang korang impikan... ayat ni aku tuju kat diri sendiri juga sbb sangat malas nk siapkan tesis..kaakkkaaa...jgn jd pemalas cik IRA...usaha..usaha..usaha!!!

Thursday, October 21, 2010

bila hati merajuk...

gara-gara meeting yang lepas dh 2 org AJK tarik diri...haih..apa la nasib badan...cian kat bdk yang bernama amin...maaf la amin..td akak terserempak ngn dieorg dh dipujuk2 tp xdpt la..hati mereka betul2 terluka... 


ya betul kami AJK BAWAHAN..tp sebut tu biar la berlapik skit...kami pon ada hati n perasaan gak...huhuhuhu... walaupon kami ni sekadar AJK..jgn ingt kami nyer idea ni xbernas..sbb kami yg melaksanakn tugas-tugas itu..korng MT2 merancang...tp xsemua la kan..i know who's work n don't... ishhh betui ka english aku ni...lantak la..taram jek...hehehehe...


hati mereka dh terluka akibat kata-kata yg xde penapis tu...ishhh...dan luka tu sgt dlm sampai nmpk muka aku ni pon terus lari..ishhh.... pasni ada org kena beli filter..kasi tapis ayat2 sblm disuarakan..hahahaha... tp mmg betul gak bdk2 tu tanya..mana AJK yang laen..yg mana maksud die MT2 yang xhadir...n ada minit2 yg x dibaca...kalo ada minit2 yg dibaca ok la kan kalo korng xdtg..ni dh la xde bg report pastu xdtg pulak..ishh...mmg kesengalan yg melampau la kan...hahahaha


anyway buat MT2 kami selaku AJK berharap pandangan kami juga diterima pakai dan dinilai dgn sebaik mungkin..mungkin kami bersikap kurang ajar semasa dlm meeting..dan kami mohon maaf... tp sekiranya pihak2 tuan boleh bersikap lembut ngn kami dan x menganggap kami sebagai pekerja bawahan yang mana bunyinye sangat la hodoh sedangkan kami juga berpelajaran bkn ke itu lbh elok... maaf tuan-tuan dan puan-puan... ni mmg luahan hati..akak lg sedey melihat amin yg dh xde pembantu setia nk tolong n bagi idea kat die...kalo kiter saling bermaafan kan bgs..jgn kerana nila setitik hbs rosak susu sebelanga... kerana org yg disayang org laen yg kena...ishhh..ishhh..ishhh...


amin....cari la pengganti baru gak ok... akak ni pon kalo dh keja mmg xdpt nk tolong kamu nnti..lg bertambah kekurangan AJK nnti..hukhukhukhuk

Wednesday, October 20, 2010

the answer is....

in or not...that's was a big question 4 me now.. Silat owhhh Silat... mmmm...
tik tok..tik tok..tik tok.. 


to niza, azie and ain...


i'm trying my best for this tournament but i'm not promises for any medal... if we win it's credit 4 u guys.. (akak tolong kamu smua kali ni...tolong tau..so akak betul2 xmenjanjikan apa2 kemenangan tp hanya melengkapkn game korng..boleh ek...akak akan berusaha utk kejayaan kamu) but i'll try my best ok... i'm IN and with one condition, which u guys have to attend training in UKM..not outside... n i won't training with cikgu bijan or what ever u call him..hehehe... just with u guys ok... boley??? 

Friday, October 15, 2010

kisah kambing...

ahahahaha..ni mmg agak menggelikan skit..tp saper2 yg nk jd doctor hewan msti syok nengok gmbr ni..hehehehe... kambing beranak..ntah biler adik2 aku snap gmbr ni pon aku xtau..biler ditengok2..rupanye mcm lebih kurang sama je manusia n kambing ni...mesti la kan..baby kat dlm perut mak tu duk kat dlm plasenta..eh betul ek???dh lama tnggl bio la... hukhukhuk... ni gmbar aku rasa adik aku amek masa kenduri kat umah toksedara ari tu...time tu toksedara sembelih kambing 2 ekor..skali ari yng sama kambing lak beranak 2 ekor...haahhaa..rezeki Allah bg kan...ehehhe...ni la gmbr2 kambing beranak tu..tgk2 la..kalo x sanggup tgk jgn tgk...hehehehe..






ibu dan anak kambing

aku potong kaki aku sndiri..saper suh ko belit tali kat kaki smpi putus..huhuhuhu...
*note: telah disembelih

mcmana nk bawak ni..haih!!!

cantik x bontot aku ni..ngehngehngeh....

bila lola dan momo di padang..

uwaaaa....ari ni xdpt men ngn lola n momo...meka kena duk bilik seharian...cian baby mama ni...hukhukhuk... ari tu smpt la amek video mereka kat padang..puncanya si lola asyik duk gigit2 jari aku ni nk mkn...ok2..so aku terus bak die ke padang..ape lg..mmg ligat la..ngn mulut die xbenti menggigit rumput2..haahahha..mmg sangat comel... tp sayang la..video aku ni xde suara..luper lak camera aku xleh rakam suara..biasala lamanye camera..maaf yek...so tgk aksi je la k... enjoy the movie... hehehehe

Thursday, October 14, 2010

bukan xnak tapi lom masanya lagi....

bulan ni ja aku dgr pelbagai berita2 gembira termasuk diri aku...tp aku sangat gembira melihat kegembiraan mereka kerana ada yang dapat baby baru...ada yang baru berumah tangga...ada yang dh jd tunangan orang....mmmm...mmg sownok mendgr berita2 mereka tu...aku pon tumpang bahagia...

tp bila sebut pasal tunang, n nikah kawen nie... pastu sebut pasal baby lak...smua org duk tanya aku bila... mmmm...soalan yang sbnrnya sangat la susah nk dijawab... org kata jodoh ditangan tuhan kalo ada jodoh pasti la aku nikah dh kot...hahhahaa... belum rezeki aku kot... kadang2 serabut ngn soalan-soalan kawen...bukan aku xmo kawen..dh org xmasuk minang betul x...kalo dh masuk pinang pon lom tentu lagi aku ngn org tu...haih...bnda yng belum pasti mcmana nk dihebohkan... kalo dh betul nak nikah leh la bgtau smua org...betul x kwn2... 

biler org sebut ''ko nak jadi andartu ka???'' bukan tu yang kami mintak kawan2 adik2 kakak2 makcik2... kalo dh xde jodoh suh kawen pon xguna gak... kami semua kalo boleh xmo jadi andartu...sbb tu pilihan terakhir kami(gadis2 yg lom kawen ni)... nk pilih lelaki baik pon bukan senang sekarang...boleh dibilang dgn jari bilangan nya..yang laen kebanyakannya dh masuk Universiti x iktiraf..hahaha...paham2 je la kan.. jd haruskah kami yg dipersalahkan..bukan sbb demand tp mau yg terbaik utk diri...betul x... aku pasti ada rakan2 yang sangat lah setuju ngn pendapat aku ni...

insyaAllah bila tiba masanya pasti aku bgtau smua org bahawa aku dh nak jd bini org or wat ever la kan... selagi aku lom sah jd bini org aku tetap aku... kita enjoy dulu....weeeeeeeeeeeee!!!!

Tuesday, October 12, 2010

aku, momo dan lola

rindu la pulak ngn anak2 amin nie..hahahaha ..... tp sownok sbb semalam dapat main2 ngn mereka berdua itu... lincah betul...asyik menggigit rumput jek...comel..comel..comel... aku punyer anak lom ada yg sesuai la..nnti la..masih dlm pencarian... yeay!!! yang pasti ada org nk banja kasik sekor...hehehehehhee... 


biler tgk mereka yg lincah tu aku terus pk...best nye jd mcm mereka ni...xpayah nk pk pasal tesis...aiyak!!! tp aku bersyukur Allah cipta aku sebaik2 ciptaan nye...sbb manusia makhluk plg bijak yg diciptakan oleh Allah...betul x kwn2.. 


si lola mata bulat dh ala-ala mcm bugssy mcm dlm citer bed time stories tu...eh betul ka aku eja nama tu??? akkakakaa... mmc comel... bulat betul...pastu letak kat padang bkn main lg die sownok sbb dpt kesana kesini dengan riang ria nyer...hahhahaha...


momo yg menggantikan tempt lalo yg mana dh pergi meninggalkn kiter sangat la aktif n baik...tp die suka sangat bersandar... kalo boleh nk kiter pelok2...ishhhh..... kalo duk sebelah lola mesti die boleh tdo sbb mmg best kot bersandar ni..ahhahahaa... kalo lola xde xdpt la die nk tdo ngn lena nyer...haahhaha...betul ka en amin??? 
ni action2 kami masa kat padang semalam...mereka suka men sorok2..heheheehe










confirm!!!!

salam ceria semua...


confirm...mmg dh confirm....tp ape yg confirm nye kan....korg smua pasti tertanya2 apa la yang confirm ni...confirm aku siap tesis ka??? huhuhu..yg tu korng kena doa2kan utk aku...yang pasti tesis smua nye t'umbang ambing sbb tajuk aku harus tukar...disebabkan data yg x dpt aku amek...haih... 


ok2 balik pada citer confirm td... sebenarnya... (ni mmg khas utk adik2 aku yg jauh kat perantauan la ek) adik aku yg baru je grade dr rusia yang wat medic tu dh confirm tempat keja nye... Alhamdulillah...1st choice kat hospital putrajaya... this week die sibuk ngn induksi and then next week maka bermulanya kehidupan baru die sebagai seorg doctor... doctor shairazi azizi b. mohd salleh...aku bangga jadi kakak kamu...hhehehee..dpt la kalo aku sakit demam aku cari ko ek... pastu mntak mc ngn ko...erkkkk!!! boley ker???


so buat adik2 aku yg jauh2 merantau yg 2 org lagi tu abg kamu tu keja mnggu dpn..ari sabtu ahad ni sebok..ari jumaat die balik kmpung ari ahad nk dtg KL semula..Isnin dftar..haih bnyk tol keja nyer...kakakakaa.... tp yg plg penting aku xpayah nk pening kepala mana aku mau taruk brg aku yg berkoyan2 ni..so boley smpan kat hostel adik aku nnti..wakakakaka...


doctor dh confirm tempat keja nyer aku nyer tesis pon kena la confirm siap gak..kalo x sem dpn nk byr ngn pasir lak...kuikuikui....

Monday, October 11, 2010

training yg sepi...T_T

malam ni sepatutnya bermulanye latihan kelab pencak silat secara rasmi setelah sebulan beraya n mkn rendang ketupat dan sebagai nye.... namun..kehadiran sgt la x memberangsangkan... kenapa ye??? sangat menyedih kan... a.man coach kami terpaksa pulang dgn hati yg sangat kecewa wpon die xmenyatakan nye... a.man pon sgt berharap kami smua memeriahkan pencak silat nye latihan..tp.... malang x berbau...nasi pon dh jd bubur... harapkan pagar pagar makan padi..haih ada kaitan ker citer aku ngn pepatah2 ni...ishhhh2.. malah ditelan mati mak diluah mati bapak...


soalan kenapa seharus nya ditanya pada mereka2 yg nk bersilat tp xmo training tp mau jd STAR... hurmmm... bila mana kes ini terjadi maka bnyk la pulak injury yg berlaku masa game nnti... 


tp soalan paling utama...aku nk tanyer korng yg sangat2 meminati silat:


1. kenapa mau belajar silat??? 
2. adakah sekadar mau belajar utk mempertahankan diri?? or suka2??
3. apakah yg anda paham tentang silat????
4. apakah yg anda cari dalam silat??? 
5. dimana letaknya silat pada diri anda?? hati or ntah kemana2???


mmg betul aku bukan org yg hebat malah aku sndiri masih tercari2 jawapan pada soalan yg aku sndiri xdpt bg jawapan yg tepat utk silat... mengapa, kenapa, apa n bagaimana... smua tu masih bermain dlm kepala aku ni...    pada aku silat itu sangat indah walaupon berbeza perguruan...betul x..aku rasa antara kamu pasti ada yg setuju kan... seni silat bukan sahaja mengajar mempertahankan diri malah seni itu sendiri yang mana akan membeza kan martial art yg laen.. betul x??? kalo aku salah tolong betulkan...


tp mengapa mereka x nk turun training ek....??? aku pon tesis lom ciap lg..tp aku cuba gak luangkan masa utk silat... aku tau korng mmg bnyk sgt kerja...tp silat seronok kan...bila kiter tension jek mesti ia akan hilang...hahaha... jom la kiter p training sama2...korng pasti x nyesal...sbb taming sari pon dh xlama dh... korng mesti berusaha dr sekarang... 


bintang dilangit xkan dapat dicapai kalo x de usaha setinggi gunung...ahhaha..pepatah baru lagi.... mmg suka sangat aku reka pepatah ni...kakakakkaa...sat gi DBP pasti iktiraf aku..wakakakaka... 


renung2 kan dan jgn amalkan pepatah ntah apa2 yg aku reka ok...

perlu cegah sebelum kena!!

tetiba aku teringin nk tau pasal tekanan darah tinggi..sbb ritu doc ada bg tau aku nyer tekanan agak tnggi utk seorg yg muda mcm aku..hahaha..muda la sgt kan...tp of course la aku lom tua..hehehee...
korng klik sini [baca ok] ... 




hukhukhuk..melihat simptom2 itu aku rasa mmg betul gak aku ni ada darah tnggi..wlpon aku nye tekanan 136/82..fuhhh!!!! sbb aku ni biasa sakit dada n sakit kepala..gangguan penglihatan pon kadang2 ada gak la kan.... mmmm...jwb nye pas ni NO MORE FAST FOOD...NO MORE GULAI2...NO MORE MASIN2... nasi pon kena kurangkan skit....aisemen... bnyk tol kena pntang ni..seb baik aku nk mulakan sistem diet semula..selepas raya dh hbs nie kan..rendang xde lg dh....ehehhehe...


jd aku kena la berusaha makan bnyk2 buah.. ngn sayur...huh!! sayur??? mcm susah jek nk jd vegi ni.... hukhukhuk...yg pntng aku harus bersenam.... 


korang pon kena jaga kesihatan gak ok...sbb aku pon sayang korang gak..kalo x saper nk baca blog aku lg.. =P

Saturday, October 9, 2010

today story morry...

kakkaaka.... ari ni baru dieorg tau ape itu maknanye meeting....hahahaa...aku bantai cukup2..tp lom cukup lagi...next meeting pastikn korng smua ready ngn jawapan masing2... ada ke patut dtg meeting xtau apa nk ckp..pastu biler ditanya progress smua x ciap...haih!!! aku pon xpaham ngn dieorg ni..pastu ckp sbb post sana lom bg apa2 n xde tindakan...korng... bnyk lg bnda korng leh buat selain dr menunggu info tu jek... quotation pon baru nk mntak...hahahaha...ape la nasib badan... harap2 taming sari 3 ni berjaya ye korng... sbb smua ni nama kamu smua..berjaya korng gak dapt nama kalo xberjaya nama korng gak yg busuk... so ingat2 lah... 


meeting berakhir ngn pelbagai cadangan n rasa tidak puas hati...n akak menanti next week nye meeting...selagi ada yg besar kesilapan akak akan tegur...tp mohon maaf dulu yek..hehehehehe..


tugas ari ni...aku, c'on, amin and paan kami jenjalan kat area kajang p survey hotel...hmmm...ni kira bantu dieorg utk bhgn penginapan yg mana budget nye pon x tau baper...aisei men...amacam nk kira2 ni...kalo rugi mcmana??? hukhukhuk..saper lak mau tanggung... dapat la survey 2-3 hotel... tp xtau la kan hotel2 ni best ke x... kalo utk org m'sia ok jek...hahha..utk international team x tau la kan...hahahaha...


disebabkan kami sgt2 lapar kami mkn mc D kat kajang... mmg puas ati la mkn... sbb dh lapar n kebulur sgt2..tu kira brunch...dimana breakfast + lunch...hehehehe... pastu mlm nye aku nye perut dh masuk angin... huhuhuhu...naik keta aku yg panas ngn aircond pon xmo sejuk...geram gak...pastu baru je nk test drive dh rasa mcm xbest...jwbnye blk kmpng suh bapak aku bak balik la keta tu...ada je ragam die...hukhukhukhuk..seb baik aku ni cekal gak la kan nk bak keta yg selalu nk bermanja ngn aku ni...ahhaha... nk dipujuk2 lak tu...kelakar je kan...


ari ni aku beli sliper baru... sliper lama dh rosak sgt dh...hahhaha..biasa la rm 10 nyer...td nk cari yg rm10 mmg xdapat la kan...bukan p pasar malam...hahahaa...so esk aku nk pakai sliper baru la p jenjalan...hehehehhe....sownok x terkata..melompat2...hahahaha ^_^

Friday, October 8, 2010

tetiba je rindu...

sebut2 pasal rindu ni..tetiba aku rindu ngn mama n adik2 aku ni... rindu masakan mama n memang mama pandai masak... rindu nk gadoh2 ngn adik2 aku ni.. nk cium2 n cubit pipi adik aku yg comel itu... arghhhh rindu nk tgk tV n berebut channel ngn dieorg smua... mmg rindu kat kamu semua la... kalo ada 9 anak kat umah tu leh naik pening kepala mama ngn papa...smua nye ada perangai xleh belah..hahahaha... melawak bodo je slalu...kaakkaka... papa ngn mama yg mula2 marah pon xjadi marah terus gelak...hahaahha


rindu la kat halaman rumah yg penuh ngn pemandangan sawah padi.... rindu nk maen2 kat blakang umah.. rindu kat smua bnda kat kampung... tp masalah nye biler balik kampung rindu terus ilang..tp biler balik kmpung rindu benda laen lak...haih... tp mmg syok kan kalo balik kampung...sownok... xtension mcm duk kat bndar... duk umah ape lg..assgnmnt pon terus x jenguk da... mmg x layan terus...kakakaak...


ni mama n aku... (ada iras x??)



kami 4 beranak

adik aku yg comel



rindu nyerr!!!!

Thursday, October 7, 2010

lola dh pergi....

hukhukhukhuk...cedey sgt2... lalo dh xde kawan dh nk main cama2...hukhukhukhuk... lola dh pergi meninggalkan kiter...Allah lbh sayang die... semoga di gembira kat dunia sana...amin... 









ni lalo...awek lola...xcempat nk amek gmbr lola...cowie ek kengkawan...


aku baru je nk maen2 ngn si lola n lalo ni...alih2 die dh meninggal lak...hukhukhuk..maafkan aku kalo aku ada t'kasar masa main2 ngn ko ek... buat lalo...jgn sedey2 ok..kami masih sntiasa nk maen ngn kamu..ahaks...


buat en.amin....cian kamu...sebagai bapak kepada lola...akak harap kamu bersabar yek... tu la..akak dh ckp lola tu cakit...len kali kena pisahkan die...kena letak kat kandang kawalan kesihatan...hukhukhuk..betul ka ape yg aku taip ni..heeheeh...dh sehat baru leh penyet2 die...hehehhe...

Wednesday, October 6, 2010

aku insan biasa

ya...bila dikaji difikir..aku cuma insan biasa..makhluk Allah yg sentiasa membuat kesilapan... ntah biler nk sedar...hukhukhuk... mngkin entry aku yg baru2 ni dh buat mereka2 smua (saper2 yg terasa je k) terkejut macam kena panahan halilintar.. kakakaaka... ira mohon maaf dulu yek...sbb saya insan biasa dan xsempurna...maaf jika kata2 sangat menyakitkn hati... ira biler baca ayat2 yg ira dh tulis tu pon mmg mcm menyakitkan ati malah leh nangis..hukhukhuk.. cuma ingin meluahkan apa yg terbuku kat hati...mngkin dh lama sangat ira pendamkan smpi smua bnda t'pacul keluar kat muka blog yg x baper lawa ni... 


sbb nila setitik hbs rosak susu sebelanga...hmmm...ira x salahkan sesapa..cuma harap masing2 sedar akan tanggungjawab yg dh diterima utk dipikul... ira pon ada kesilapan ira juga...jd kiter smua buang yg keruh dan amek yg jernih... kiter smua manusia biasa..harus saling mengingati..so baru smua org x luper... ira akan cuba wat yg terbaik utk smua org juga.... 

Tuesday, October 5, 2010

wei concern la skit!!!! buka mata tu!!!

ni aku tgh geram sesangat ni...nk aku luahkan smua yg ada kat dlm otak hati hempedu smua skali la kan...smpi ke isi perut aku nk luah kan....terutama kat budak2 pencak silat...saper t'makan cili die terasa pedas ok... aku ni selaku c-nior yg dh tua ni tp masih awet muda (ada hati nk promote ni) geram ngn cara korng menguruskan kelab n segala tugasan yg korg dapat.... proses kerja taming sari.... dah siap ka??? smua mcm relaks jek..korng x pk ka skng ni dh masuk bulan 10...game bln 1...ada lagi baper bulan utk siapkan segala2 item yg korng nk... dik...kata mau wat jemputan dunia...skali buat biarla gempak... kamu kena ingat ni pon melibatkan nama baik a.man selaku coach dan ukm...malah nama korng juga terlibat..kalo berjaya kamu smua juga yg dapt nama... kalo x nama kamu juga dpt malu... 


meeting- perkara pertama yg harus di lakukan...sehingga sekarang masih lg x de meeting yg khusus dijalankan...kalo buat pon bln biler??? bln puasa ari tu ek...dh hmpir 2 bln berlalu yek.. maaf la kalo akak salah... sbb ni je yg akak tau..kalo korng buat setiap 2 minggu sekali utk lihat progress keja ok la...akak tabik kat korng...tp sehingga sekarang a.man sendiri ckp bnyk lg bnda yg nk di selesaikan dan sentiasa bertanya biler meeting nk dibuat...hmmmm..... korng kena ingat coach korng ni dh bnyk bnda die buat korng smpi korang berada kat puncak ni... jgn la hampakan harapan die sebagai coach kan...die dh macam bapa kite kat luar..kat dlm gelanggang coach tp skit pon die x pernah merungut ttg kesilapan kita smua,... jd akak harap sesangat kamu boleh ada kan meeting secepat mungkin dan cuba atasi masalah2 yg korng hadapi...akak tau smua ada hal n sibuk ngn keja masing2...tp cuba pk2 kan...masa ptg masih ada utk wat meeting...kalo dulu training petang2 boleh turun x kan meeting kat stadium duk bersila kat padang pon x boleh...kite anak2 silat dik...smua tu dh jd perkara biasa,...asal usul kita pon dr tanah....jgn lupa tu...


sebut lagi pasal training- ni lagi satu yg aku naik geram...betul akak x perfect so x patut akak nk ckp mcm ni..so maaf ye korng...tp selama akak berada di ukm x pernah dlm 4 thn akak duk wat degree xde latihan petang2..walaupon tanpa a.man... latihan tetap dijalankan...kita ada yang dipertua,naib dipertua malah ada ajk2 yg boleh korng ajak ramai2 utk wat latihan petang2...macamana korng nk fit kalo korng nye latihan hanya bila nak game jek...ingt practice make perfect... kalo korng tanya pengalaman a.man mesti korng akan terkejut ngn latihan die macamana kan...perlu ka latihan kita kena ada a.man sentiasa..sedangkan latihan tu boleh kita buat sesama kita bila masa a.man x dpt bersama ngn kita... maaf ye korng...akak tau akak pon x sehebat mana..malah x pernah jd STAR pon dlm team silat..tp akak tau apa yg kami buat dulu...tiap2 ptg pasti ada latihan wpon hujan wpon sekejap... setakat ni akak tgk junior pon dh x turun ke padang.... mana ahli2 kelab yg duk dftar masa awal2 sem tu???? hilang sudah yek... akak takut 2-3 tahun nnti kelab pencak ni musnah gitu jek... akak tau kamu smua dh usaha ajak dieorg turun ke padang meeting dn sebagai nye... tp kamu smua bdk2 pandai malah lg pndai dr akak ni... cuba pkkan sesuatu yg boleh menarik minat mereka... mungkin dgn aktiviti yg agak ringan yg mana x buat mereka t'kejut... kalo akak jd bdk 1st year pon akak takut nk turun training silat kalo 1st day pon dh kena lari 10 round n buat smpi esk nye demam...ahahhaa... susah dik oi nk cari org yg minat silat skng ni... harap korng paham2...ingat psikologi tu pnting.. kalo korng leh yakinkan mereka bdk2 1st year tu utk bersilat tanpa rasa ragu2 dan takut...mesti dieorg akan turun training...korang cuba pk kan...naper teakwando boleh ada ramai ahli sedang kan bayaran nye lebih mahal dr latihan kat pencak silat..sedangkan latihan tu juga amat memenatkan...maksud nya ada sesuatu yg ahli mereka buat agar ahli2 smua minat kat sukan tu...betul x... sekali lagi akak mohon maaf... mungkin akak mcm ckp besar...tp tu kebenarannya... akak xnk tgk kelab pencak ni musnah gitu jek...sbb mcm2 kenangan dh akak ada dgn kelab ni..ngn kamu smua juga... sbb akak sayang la akak ckp gini...maaf yekk..malu la ngn senior2 korng tu..kalo mereka tanya apa kamu smua nk jawab?????


komitmen - setakat ni akak tgk hanya sesetengah jek yg btl2 bagi komitmen kat kelab ni...akak tau kamu smua sibuk ngn urusan pelajaran n dgn jawatan2 besar yg korng pegang...xsalah...tp komitmen sgt la kurang... kalo ada boleh di bilang dgn jari... biler nk game je baru muncul...mengalahkan biskut chipsmore... kehadiran mmg xyah ckp la kan sikit jek...pastu lambat lak tu...skali skala x pe la dik oi... kalo duk jauh mcm akak yg kat zaba ni boleh la nk ckp akak xleh dtg awal...tp akan berusaha utk m'awalkan diri.. tp kalo kamu smua dpt uruskan masa dan diri dgn baik mesti korng boleh bg komitmen kat silat...kalo kat kelab laen boleh kenapa silat tidak betul x??? bg la masa utk diri beriadah selama 1 jam dgn silat...xsalahkan malah kalo kita sama2 training mesti ilmu tu kita sama2 dpt n share idea masing2... itu yg semoleknye... mmg btl smua org sibuk nk exam nk siapkan assingmnt n macam2 lagi.. tp please...akak mintak tolong sesangat nk kamu smua bg masa korng selama sejam dua utk silat... 




geram ngn kamu2 smua yg amik mudah dalam satu2 hal...jadi akak sgt la berharap kamu smua sedar n dapat buka mata n hati korng...silat tu sukan yg sangat indah... malah dgn silat juga kite smua kenal...x kenal maka x cinta kan... so pk2 kan masa depan pencak silat n team yg ada...mana nk cari pelapis muda dan bergaya or hebat ke or what ever la kan... so cari dr sekarang..korng smua pn dh x lama lg dh nk hbs sem... nk grad lg...huhuhuuhu.. mohon maaf dr ujung rambut smpi ujung kaki... akak x perfect so apa yg salah akak buat sila betulkan juga.... 


mau tdo sudah...i dh ngantok..xlarat dh nk membebel...jd kepada kamu smua hayatilah luahan hati akak nie...

Monday, October 4, 2010

lab com jkas yg sunyi...

kepada pembaca yg satu batch ngn aku masa degree msti korang rindu kat lab com ni... mcm2 suka duka kisah kiter smua...kecoh je slalu...xpernah sunyi kot bilik ni...tp skng ni bilik ni sgt sunyi..kalo ada pon pak2 arab duk wat analysis data utk tesis n phd dieorg... 

aku kat sini...mmmm....pnjang kot nk citer..tp aku pendek kan ek... aku tolong kak nurul n d geng utk wat analysis transyt jek...cian kat dieorg..kalo dieorg bgtau awal2 aku leh ajar dieorg awal..tp nk wat mcmana disebabkan masalah teknikal yg x dpt dielakkan oleh mereka2 yg x bertanggungjawab group dieorg pon terjebak sama melewatkan analysis..ahahha... cian kan...sbb nila setitik hbs rosak susu sebelanga...haih...

xpe kak nurul..ira cuba wat yg terbaik ni..bnda nye senang ajek..tp kalo dh data x cukup naik pening skit la...huhuhuhu.... giler sunyi bilik ni...smpai aku ngntok n naik boring yg amat kot...cepat2 la kak nurul sampai..dh bosan sesangat dh nie...atleast ada gak teman nk borak n bersukaria kat dlm lab yang sunyi sepi ni... dh la aku sakit kepala ari ni...ni msti gigi punyer pasal...hukhukhukhuk...wahai en gigi bongsu..ko jgn la sakit skng...len kali sakit ek...

biarlah rahsia

pagi2 ni aku pon xtau nk cerita pasal apa...tp tetiba terlintas tajuk kat atas ni.. biarlah rahsia.. hmmm dh macam lagu CT nurhaliza la pulak... sebut pasal rahsia aku pasti smua org ada rahsia kan... termasuk aku... sbb rahsia so aku xleh bgtau korang..ahahaha... 

korang pon msti ada sebab tersendiri mengapa dan kenapa utk rahsia kan segala-galanya dari org yg sentiasa bersama korang...mungkin x nk die sakit hati, xnk die kecewa, dan mungkin x nk memburukkan keadaan yg sememangnya dh keruh.... xsalah jika kita smpan rahsia kalo kita buat tu utk kebaikan semua org betul x... tp sampai satu tahap aku rasa sangat la penat nk menyimpan rahsia nie...haih... tp bila d pk2 kan tu je la tindakan yg terbaik....dh xde tindakan laen pon...hehehe... jd biarlah ia menjadi satu mesteri dan kalo nk t'bongkar pon tnggu biler masanye dh tiba....^_^


kalo org tanya aku aku kena diam jek..hukhukhuk..xpon wat xtau jek.... kalo dh confirm nk bgtau baru aku pecah kan smua yg ada kat dada aku nie...xlarat nk tanggung beban lagi dh..nk sembunyi pon dh penat..mcm pelarian lak....hehehehe


Sunday, October 3, 2010

traffic counting...

akhirnya dapat gak tdo yg sangat berkesan wpon aku rasa aku masih lom cukup tto lg...hurmmm...macam baby la pulak...kakkakaka... 3 hari duk tepi highway duk wat traffic counting smpi hangus muka aku..dh berbelang dh..seb baik x jd belang rimau...kakakka...

1000 thaks buat smua yg terlibat..kalo x de korng ntah ape la nk jd kat akak ni...len kali kalo ada traffic counting yg berbayar gini akak ajak korang ek...tu pon kalo korang freee..... hehehehe...yg pasti bayaran nye...msti ok..betul x...hahhaha...

sownok x korang wat traffic counting...mmg keja nye mudah tp agak leceh skit...sbb kiter t'paksa wat 16hrs non stop kan..kalo ada shift mmg ringan la..tp x mampu akak nk ulang alik tmbh lak MRR2 tu jam mcm ape...semalam pon dh buat akak serik nk p sana tgh2 hari..kena p pagi balik mlm baru xjam...heheheehe...

tp korang mmg best...sbb dapat gak bertahan smpi 3 hari..tahniah...hahaha...mcm pertandingan la pulak..dpt enjoy ngn korang kalo x duk makan tdo jek kat bilik...hehehehe...thank u so much smua...sayang korang...heheehhe

get a song here now

two is better than one

adsense

Health Tip of The Day