Wednesday, April 11, 2012

lagi-lagi tentang baby...

lagi 3 bln baby nk kuar...makin terasa baby ni membesar kat dalam perut...seronok...tp kadang2 rasa pelik...sebab dulu time muda2 aku slalu pikir orang mengandung mesti rasa perut nya pedih2...sbb baby membesar...konsep dlm otak ni mengatakan mcm belon yg ditiup sehingga besar... tp semua kuasa Allah swt mmg tiada tandingan..kadang-kadang ngan perut yang dah kedepan ni xde la pulak terasa mcm mengandung..rasa mcm slim je..hhahhaa... cuma dlm usia baby yang dh masuk 6 bln ni, aku xleh nk mkn bnyk2 je...makan makin sikit2.. kalau x...xdapat nk tido...xdapat nk bernafas rasanye...

ujung minggu lepas blk terengganu... mmg seronok... dh lama xmakan masakan ibu sendiri..rasa puas hati dapat makan lauk2 yang mak kita masak...memang nikmat...dan sempat mak aku bawak aku p jmpe bidan kampung... nk puas kan hati yang rasa ragu2... alhamdulillah..baby dlm kedudukan yang elok... mak aku pon tersenyum gembira... apa yang pnting aku kena la sntiasa berjaga-jaga... jaga kesihatan aku n baby sudah pasti dan hati-hati bila wat keja...

kelengkapan baby blm sedia apa2 lg... tp dh mula semak apa yang harus dibeli dan apa yng harus tidak dibeli... tambahan lak aku pon xkeja lg... rasanya kemudahan alat2 canggih utk menyusu tu kurang perlu lg melainkan ada bnda2 yang x dpt nk dielakkan.. katil baby pon xsure la nk beli ke x..lgpon baby tu kecik maybe katil blh dibeli bila baby dh kuar n besar skit nnti... tilam baby lom cari... aku pk nk wat sendiri;... beli je kekabu pastu jahit sarung ngn cadar tilam skali... boleh wat agak tebal skit...xla nipis sgt... hmmm..tp tgk lah..kalo aku mampu nk nk wat sndiri aku wat kalo x cari bahan mntak nenek aku wat... xpon cari je la kat kedai jwbnye...hehhehee...

kadang-kadang aku rasa mcm awalnye nk beli semua tu...tp kadang-kadang rasa mcm masa dh makin suntuk... aku sndiri pon xtahu yg mana satu yg tepat... at least dlm otak ni aku sntiasa fikirkan keperluan baby yg nk dibeli nnti dh... maybe ramai yang baca blog ni rasa meluat..ntah apa2 ira ni..dlm blog pon nk citer...hahahaa..tp ni la kehidupan aku sekarang..kalau x.. nk citer kehidupan yg agak sama sepanjang hari lg korang bosan kan....

No comments:

get a song here now

two is better than one

adsense

Health Tip of The Day