Monday, February 25, 2013

anak ini anugerah Allah

hari ni tinggal kami berdua dirumah... si suami ada lawatan kerja 2 hari kat perak... sunyi pulak... sikecil dh tido.. kalau x waktu-waktu macam ni husna mesti ajak mama main n then nk teman mama masak je... harap2 bila dh besar die jadi anak yang rajinkan... InsyaAllah...

pejam celik-pejam celik dh nk masuk suku tahun 2013... puasa pon belum hbs berganti... terlalu bnyak yang perlu aku lakukan untuk diri aku, suami aku, anak aku... dan juga family aku... sekejap je rasanya syeikhatul husna dh masuk 7bulan... rasanya seperti baru je melahirkan die... rasa sakit tu mcm belum hilang lagi dari ingatan aku ni...mmg seronokrupanya menjadi ibu..nikmat yg Allah bg tu x ternilai..malah ia sememangnya amanah yang Allah berikan untuk kita bentuk supaya menjadi insan yang berguna buat agama kita islam... syeikhatul husna bermaksud pemimpin agama wanita yang baik @ ketua agama wanita yang baik... itu impian aku buat anak ini...aku berharap anak ini bakal jd seorng pemimpin yang baik dan mengikut landasan islam yang benar... semoga husna blh membentuk dirinya dan orng disekelilingnya agar sentiasa mentaati Allah... pastinya semua ibu-ibu diluar sana mengharapkan yang sama seperti aku..memberi nama dengan penuh makna.. bukan nk membangga diri tp aku harap pabila anak aku dh besar dan dia terbaca blog ni dia akan faham kenapa dinamakan syeikhatul husna..

syukur Alhamdulillah... husna semakin hari semakin membesar dengan sihat.. sekarang dh pandai merangkak dan duduk... gigi pon dh ada 2 batang w/pun xhbs tumbuh tp tajam sungguh gigi dia... sakit betul kena gigit... anak ini anugerah Allah yang tiada bandingannya.. mama x boleh nak cari ganti kat mana2 kedai... husna istimewa buat mama papa... jadi anak yang baik dan solehah ok... mama papa sentiasa doakan buat anak mama papa ni...

kadang-kadang mama tertanya juga, boleh kah mama jadi ibu yang baik buat anak mama ni..nk jaga amanah Allah untuk dibentuk menjadi insan solehah... bila fikirkan semua tu betapa beratnya tanggungjawab papa husna dan mama untuk membesarkan insan kecil ni.. insyaAllah sayang kami akan berusaha untuk membentuk husna menjadi anak yang baik.. dulu tak pernah terfikir pon... bila dh jd ibu ni semua tu dtg dgn sendirinya... si suami menggalas tanggungjawab yang besar. dosa isteri, dosa anak... ya Allah... permudahkanlah segalanya untuk kami... semoga kami dapat memberikan ilmu sepenuhnya buat anak kami...dan ampunkanlah dosa-dosa kami...

No comments:

get a song here now

two is better than one

adsense

Health Tip of The Day