Wednesday, June 16, 2010

getting stronger...

i need to be strong...as strong as i can..to get through to my new phase of life... with new journey... n new shahirah hayati... no looking back anymore...i'm looking forward for my new future now..aku nk lebih cantik..lebih bergaya...ko tgk lah satu ari nnti..skng nie aku mmg xde keje..duit xde..tp biler tiba masanyer nnti pasti mata ko akn t'beliak tgk aku...ape yg ko dpt buat sekarang pon kerana aku..kalo aku xsuh ko menyimpan duit msti ko xleh beli ape yg ko nk 2 kan..hahahha...aku rasa ko simpan lg setahun pon lom tentu ko kawen kan..sbb ko bkn nye suka menyimpan duit...nnti minah 2 ajak ko kawen ntah2 ko ckp ko xnk kawen...mcm ko ckp kat aku dulu..mntang2 aku xde duit..ko tgk aku gemok ko pon cari laen yg lebih slim...lps nie biler aku ada duit..dh ada kete besau baru ko sedar saper aku...aku akn kuat kan hati aku...kuatkan iman aku...

Allah maha kuasa...die tau segala2nye..kalo aku salah pon aku dh mintak maaf..kalo ko rasa ko xleh kawen sbb ko xcukup agama..ko xpndai baca al-quran ko pk lah sndiri mcmana nk berubah..dulu aku nk tolong ko xnk..rasa yakin ngn awek baru boleh terima ko mcm 2 jek aku rasa xmngkin kot...tiap2 pompuan msti nk laki die yg t'baik...plg kurang pon leh imamkan die solat w/pon sekali seumur idup..ko manusia aku pon manusia..masing2 ada buat salah masing n kekurangan tu mmg ada sbb kiter nie manusia sebagai hambaNya..ko pklah pompuan mana xnk laki yg die syg b'ubah utk kebaikan..smua nk..aku pon xsuh ko jd pak imam ke pak bilal ker..kalo boleh aku sndiri nk ajar ko..harap ko buka pintu hati ko utk Allah..sbb hidup mati ko pon Allah yg tentukan...jd pndai2 lah cari NUR tu...kalo sedar kekurangan tu dlm diri naper xnk berubah..susah sgt ker..buat sikit2..kalo dulu kerana telepon ko snggup benti merokok inikan pula kerana agama Allah yg 1..ko pk lah sndiri....

for those who always support me thanks..ira bersyukur sgt2 sbb kamu smua berada disisi ira..ira akan berusaha utk hidup ira...sayang kamu smua..ira doakan kamu smua gembira, bahagia, dilindungi dan dirahmati Allah sentiasa...amin..

dan buat lelaki2 diluar sana...kalo betol ko nk awek ko xperlu nk tnggu jd kaya baru nk kawen...sbb smpi biler pon ko xkn rasa puas ngn harta dunia...jd carilah harta utk akhirat...kalo kawen b'hutang pon baik xpayah..menyusahkan diri sendiri lps 2 dh pening mulalah mintak cerai then bini yg kena bayar hutang...nie mmg aku geram giler nie...ishhhh

4 comments:

mama_iris said...

hehehhe...ok mcm dah phm skit2 cerita......

bagus kamu boleh stand up for your own good.....kaya di dunia ni bukan boleh bwk ke mati.....kalo pompuan carik lelaki kaya,logik la sbb laki tu yg nak bg dia makan......tp kalo lelaki carik pompuan kaya,mmg hell la.....seharusnya bersyukur sbb Allah dah beri petunjuk awal2 yg dia adalah sampah!
heheheh

Yunne Osman said...

good ira! ni yg kak nurul nak dgr dari ira... u must never turn back and look at the past... just carry on with your life cause its your life, not his... kak nurul akan support ira mcm mana pun... u can do it!

ShaHiRah HayAti said...

mama_iris: semoga Allah berkati hidup aku...hehehee...idup die msti xtenang biler tgk idup aku senang satu ari nnti...hahahaha

ShaHiRah HayAti said...

kak nurul: i'm moving forward n forward..keep supporting me...i never turn back anymore...die dh ada idup baru so ira akan idup baru ira gak...

get a song here now

two is better than one

adsense

Health Tip of The Day