Wednesday, April 20, 2011

singapore Vs Malaysia...

assalamualaikum... 

kenapa dengan Singapore dan kenapa pula dengan Malaysia???? hahahaha...msti korng tertanya-tanya kan... sbnrnya dh lama dh ira nk citer kat korng semua ttg entry nie... tp masa asyik pendek je nk menaip kat blog..biler nk taip asyik terlupa..jd skang nie bila ira ingat ira nk citer la kat korng semua...

singapura yang mana dulu kalanya merupakan salah satu bahagian dari tanah melayu akhirnya terpisah... kenapa yang tu korng baca lah buku sejarah..sbb ira pon kurang ingat sangat dh sejarahnye...2hari 1 malam berada di singapura mmbuatkan ira terpegun sejenak.. kagum... tp naper la ira nk kagum sgt ngn negara org sedangkan negara sendiri ada... betul x??? mula2 naik flight mmg rasa seronok ni...tak terkata sbb adik nk banja ajak jenjalan p singapura... hahahaa... rasa best giler la... excited sgt... rasa mcm nk amek gmbar kat smua tmpat..tp apa la nasib badan..adik aku yg ajak aku tu x layan sgt kakak die nk amek gmbar..xde org nk amek gmbar ira...huhuhuhu..menyedihkan....

kekaguman ira ni sebenarnya tertumpu kepada pembangunan negara singapura yg sungguh kecil dan padat tetapi sangat bersih.... dan cantik... malah ira rasa dan boleh nyatakan bahawa singapura adalah salah sebuah negara yang sustain... mapan... sungguh mapan...malah pada waktu malam shopping complex pon x tutup..kat area pedestrian walk tu macam2 acara depa buat... ada fashion show la...org nyanyi2 la...alahai smpai ke pagi bndar singapura kat orchad road tu meriah... malah bangunan2 nya sungguh mengkagum kan... nk tgk... yg nie mmg ira sendiri pon terpegun melihatnya...
menarik x??? bagunan yang mana kat atasnye berbentuk kapal... kata adik aku...kat situ ada umah, shopping complex, tempat melancong...hai macam2 lah...so ni kira salah satu bngunan yg mmg menarik hati aku...



hanya sempat amek gmbar ni jek...huhuhuhu... tp tempatnya sangat menarik dan bersih... tp ira tetap suka malaysia..sbb makannya kat sini lebih sedap.... ehehehhe... jd cuba korang fikir2 kan...apakah perbezaan ketara malaysia dan singapore...sedangkan negara nya sgt kecik sehingga kad train pon blh refund balik..malah x de satu kat train pon yg bersepah kat lantai..kalo kat malaysia...huhuhuhu..semestinya bnyak la kad2 komuter kat lantai apabila smpai kat destinasi btl x???? heheheh... jd fikir2 kan...kiter punya bnyak sumber tp kenapa singapore blh maju .... mmmm... NAPER YER!!!!!

No comments:

get a song here now

two is better than one

adsense

Health Tip of The Day