Saturday, May 8, 2010

Hadiah Untuk Ibu...

penat giler2 hari nie...satu ari aku b'jalan2 kat sogo, jalan TAR dan midvelley...huhuhuu
tujuan jenjalan ari nie...
1. cari makan sebab cafe x buka
2. hilangkan boring yg sesangat lah x tau nak buat ape dah
3. mencari hadiah untuk ibu..

pencarian hadiah untuk hari ibu bermula jam 9.30pagi...aku dh b'tolak ke KTM komuter UKM...ingatkan nk naek bas kesana..tp memikirkan nnti kot bawak bnyk barang so aku pon terus start kete...senang skit aku balik kang..

aku p sana mmglah sorg2 tp aku ada kwn yg temankan aku..janji punyer janji..aku t'sampai awal...kawan ku si Raja lak hbs keje kol 1pm mmg bgs sangatlah aku duk melepak kat sogo smpai x tau nk tgk ape dh..ye lah kan nk beli ongkos xde...ngeeeee... so dgn perut yg lapar terus aku ke kedai roti level bwh kat sogo 2...then terus ke tingkat atas sogo(area foodcourt) cari air n duk mkn kat situ..

aku dan raja (ustaz pernah cakap dieorg nie asal usulnya raja lanun aku pon xtau mana datangnye citer ustaz aku 2..hahaaha...tp mmg betul besut dulu ada raja lanun jajah..)

aku kesana nk ilangkan boring tp boring jugak lah kat sejam dua kat sana..b'fast sorng2...dh hbskan smua mknan aku..aku terus ke level bawah pegi tgk ape yg sales...rupanye ada baju kanak2 and cadar yg sales..mmg murah lah... org pon makin ramai mcm semut..huhuhuu..

jenjalan punyer jenjalan..last2 aku boring terus aku pegi luar dr sogo kat area kedai2 b'dekatan tu...pegi tgk kasut n kedai buku...teringin nk beli buku pasal coastal tp xde lak...haih susah betul mau cari coastalnye buku... smpailah aku naik boring tgk buku aku pegi ke CK Rahim..kedai yg jual accessories wanita...brooches... hehehe..aku pon sempat beli...hihiihihi..biasalah mata dh jadi mcm mata imawari adik sin chan xleh tengok barang bersinar2 mesti cair punyer..hahahhaaha...

4 biji aku beli saiz nye agak besar lah..sebesar ibu jari ku setiap satu..

cantik kan!!! ngeee....rm 10 = 4biji

akhirnya duk tgh2 memilih brooch 2 kwn aku si Raja lak tepon...dh smpai kat sogo..n aku ke sana semula..ingat nk makn kat foodcourt atas 2..tp ramai mcm askar2 semut duk b'kerja so kami terus tukar p mkn kat maju junction mall...kat situ punyer ler lengang smpi nk b'lari pon boleh...wpon ade org tp mall tu agak sunyi sepi..p mkn kat kfc yg mmg xbrape nk ada org...dh hbs mkn terus kami meneruskan perjalanan ke JAKEL TRADING....

tp sebelum smpi ke Jakel tu sempat aje aku menyinggah kat kedai pasar malam 2...cotton yg die jual rm 50 utk 2 pasang..cantik..tp nipis ler...teringin nk beli tp disebabkan niat utama adalah kain utk mama so aku padamkan niat aku 2...smpi di jakel...kami terus naek tingkat dua..kira tngkat yg mahal lah kan...n skali akak kat situ terus tanya..cari ape dik??? mmg ler cari kain kan..hhahahaha.. kami pon ckp ler..cari kain utk mak2..hahahaha...then die p tunjuk kain yg b'gemerlapan mmg cntik..tp aku tau org tua bukan nye suka kain yg ada batu2 nie..susah nk dipakai..nk digosok pon leceh...n then die memperkenalkan 100% italian VISCOSE...cantik harga pon cantik..tp demi org yg aku syg aku beli lah jugak...aku beli 2..

sebbnye satu untuk mama n satu lg utk mak Ahamad muzafa...as a tanda terima kasih x salahkan...lgpon mak die bnyak sgt dh bg mcm2 kat aku...bukan 2 jek sntiasa doakan utk kejayaan aku gak..as an appreciation to a mom tambah lak die xde anak pompuan..so aku belikan satu utknya sebagai hadiah hari ibu...beli ngn duit kumpul sendiri tau..korng adik2 jgn salah paham lak...

hadiah untuk mama..tp ada lagi adiah laen..sbb kami adik beradik share ramai2 so aku b'cadang belikan buku utk mama..sirah rasullullah..InsyaAllah...beli yg tebal tu...

nie lom lengkap semuanya...hadiah laen utk mama akan menyusul kemudian..nnti aku amek gmbar bnyk2 letak kat blog...hehehehe...adik2 korng jgn risau aku xkn salah gunakan duit kamu smua...ok...

nie view jauh cikit jek...hihhihihi..ok ke color nie???

dari kami 9 adik beradik...kami semua sayang mama...terima kasih mama

viscose utk makcik..ira harap makcik suka...

lengkap untuk dihadiah kan kepada seorg ibu...terima kasih ibu...

dh hbs m'beli belah..kami berjalan pulang ke Mall junction semula..utk menunaikan solat...mana boleh abaikan perkara wajib...heehhehe... dh hbs solat terus ke sogo n ke midvelly jenjalan kat sana lak..menghabiskan masa yg xtau nk isik dgn ape...hahahaha...
tp dlm p'jln pulang masa kat pasar tu..smpat aja aku beli buah kegemaran ku jua...buah naga..kalo dulu masa erin ada kat pw(pelangi wira) siap kirim beli rm10 buah naga...wah2..sgt menyukainye...hmmmm....beshhhnyee...


nie buah naga yg aku beli...mlm nie aku jd naga..heehehe

mengikut kata pakar...buah naga kaya dengan potasium, ferum, protein, serat, sodium dan kalsium yang baik untuk kesihatan berbanding buah-buahan lain yang diimport

banyak kot kelebihan buah naga nie..antaranya:
1. penyeimbang kadar gula darah
2. pelindung kesehatan mulut
3. pencegah kanker usus
4. mengurangi kolesterol
5. pencegah pendarahan
6. mengobati keluhan keputihan

aku beli ler rm5 tp saiznye agak kecik..tp isi nye manis dan sgtlah sedap...sebiji skali aku mkn hbs...

makan dh nak hbs baru nk share picture..ahahahaha

orang cakap kalo makan buah xleh makan biji nnti biji tu tumbuh kat dalam perut...so macamana lak ngn buah naga yg bnyk biji halus nie..xkan aku nk korek biji nye satu-satu...ini bermakna andaian itu salah...dieorg xnk kasik korng mkn bnyk je 2..hahahahaha...
betul ker????

No comments:

get a song here now

two is better than one

adsense

Health Tip of The Day