Monday, May 24, 2010

perjalanan

morning everyone...td aku baru jek antar cik yue pegi interview kat LLM...gambate yue!!! and on the way back to UKM suddently i'm was thinking about my lonely trip to terengganu on last week... penat kot drive sorang2..smpai lutut aku sakit and lebam2...

MENGANTUK!!!!! itu ler perasaan yg paling xleh elak...moving out from UKM at 7.30am and terus masuk MRR2..traffic jam sememangnye lah..tp seb baik xler pnjang sesangat....then aku kuar tol terus ikut jln ke kuantan...di dalam perjalanan yg sorng2 2 Allah je lah yang tau..kat 3-4 kali gak ler aku hmpir2 excident...mata aku t'buka jek..tp otak dh melayang2...seb baik xde bnyk kete kat highway..huhuhuhu... boring giler drive kat highway yg hnya ada pokok kelapa sawit and hutan...pagi memang sedap mata memandang..biler dh tengahari kepanasan ler yg amat... biler aku dh t'perasan aku nie dh t'tdo terus aku ingat mama papa n org2 aku sayang...xmo mati kat tgh jln nie...kalo nk mati biar ler ada org...takut seh....

dan dalam p'jalanan balik ke KL nie pon aku jek yg drive..cuma bezanya mama,papa and adik aku ikut skali...tp last2 aku sorng2 gak sbb dieorg smua tdo...mengantok...sgt2...n suddently masa kat gua musang tayar ketenye bearing rosak...cuba bayangkan kalo aku sorng2 jek...wah sgt takut....n seb baik masa kete aku rosak 2 x jauh dr pekan gua musang..kalo duk dlm hutan hbs ler aku...masa dlm perjalanan pulang 2 aku nmpk mcm ada mayat kat tepi jln tp aku ckp kat mama papa dieorg ckp bkn...apakah petandanya itu??sbb bnda 2 dh jd bngkai n xde kepala...tp aku mmg nmpk bnda tu mcm manusia sbb kaki dan tangan n bnda tu bkn haiwan....dlm hati nie Allah jelah tau...duk doa kalo nk diambil nyawa pon biarlah aku sorng jgnlah amek mak ayah adik aku nie...adik2 aku kat umah 2 ramai lagi...huhuhuhu....mungkin Allah nk ingatkan aku tentang mati...n mati pasti akan ingat kan aku pada Allah swt dan amalan aku...semoga aku dpt menambahkan amalan baik aku dan menjadi hambaNya yang b'iman....

1 comment:

˙·٠•●♥ t-ha ♥●•٠·˙ said...
This comment has been removed by the author.

get a song here now

two is better than one

adsense

Health Tip of The Day