Wednesday, August 18, 2010

Al-kisah....

korang ingat x peristiwa2 zaman2 kecik dulu...??? sownokkan masa tu..xde masalah nak dipk2 kan...mau makan mintak jek..boleh mintak disuap2 lagi..hahaha.... macamana tetiba je aku boleh teringat kisah zaman aku masa baby, tp mama ngn papa aku yang citer kat aku ngn adik2 aku..hbs dieorg gelakkan aku...

Al-kisah nya...masa tu aku baru berusia baper minggu...sebulan lebih kot... disebabkan mama papa aku kerja so dieorg amek la pengasuh kan...tp dibantu gak ngn maksedara aku...hehehee... pengasuh aku nie mungkin la dengki ngn mata aku yang bulat dn kecomelan aku...die p pakaikan aku lipstik yang merah giler2 tu, pastu pakaikan celak mata kat aku...mama ngn papa cakap muka aku dah macam pelakon opera cina dah time tu..haahhahaa...memang kelakar giler..seb baik aku kecik lagi time tu..so terima aje la ape yang orang p buat kat aku..hahaha...pastu, paling best..aku ni adalah anak yang paling bnyk pengasuh...aku rasa lebih 10 org kot duk jaga aku slalu..termasuk la mak sedara pak sedara...tu xcmpur yg mmg mama papa upah org mengasuh aku kan... nak di jadikan cerita pengasuh aku nie dua org time tu..pastu mereka ni adik beradik...boleh sorang tunggu kat luar halaman rumah, pastu sorang lagi duk kat tepi tingkap... korang tau aper yang dieorg nak buat kat aku...dieorg nak baling2 aku main sambut2...aisey....teruk betul dieorg nie..ingat aku ni bola ke aper..hahaha..mesti dieorg xpernah main baling2 bola..hahahaa...sampai jiran aku p marah dieorg siap menjerit2 lagi...tu yang mama aku citer la kan..sbb aku sangat kecik kot time tu..ahahha...adik2 aku dgr citer ni hbs dieorg gelakkan aku..seb baik xde gmbar yg mcm tu kat dlm album..kalo x lg aku malu..hohohoho...

yang ni pulak mmg kenakalan aku... hehehee...mama ckp aku cepat berjalan...9bln dh boleh jalan dh...ye kot..hahaha..aku pon dh ingt2 luper.. hahaha...=D tingkap kat umah sewa masa aku kecik2 dulu dekat jek ngn bumbung porch keta...dan tingkap tu ada kayu2 halang la kan..aku ni mmg aktif kot..hahaha...ape lagi aku pnjat kerusi pastu tngkap yang ada kayu2 halang tu aku masuk kot celah tu then aku duk merangkak2 kat atas bumbung tu...ahhaha..mama aku duk jerit2 kat aku suh p dekat die...mama cakap aku pegi kat die tp nk masuk kot celah kayu tu xboleh..hahahaa...keluar boleh masuk pulak xboleh..lawak betul...hehehe..ape xnyer mama kata aku masuk mengiring, tp nk kuar p kat mama aku berdepan ngn die mcm nk peluk nk didukung kan..ahahhaa...biler pk2 kisah time aku kecik2 ni sangat la teruja...hahaa..mmg kelakar dan sangat la nakal budak shahirah hayati ni...hehehehe..

semalam, aku kuar ngn en din yang mana bekas site supervisor aku masa aku keja kat site UTM dulu...org nk banja mkn..jgn ditolak...kami pegi McD bandar baru bangi ja...nk ke Alamanda dh lmbat...asalnye nk bak c'din jenjalan sbb die xpernah jln2 kat putrajaya..hihihi...aku dh anggap die macam sorang ayah la kan..sbb die pon xde anak..hahaha...mmg patut dianggap mcm ayah or pakcik pon..kikikiki..sorry ek c'din...mcm2 die citer kat aku...kesah2 lama pon nk dibongkar...

c'din: ira, awak ingtkan dulu kan saya dh cakap kalo pakwe awak tnggalkan awak, awak jgn kecewa, awak jgn nangis...

aku: ye la...saya ingat, sob sob...c'din saje je nk wat saya nangis..(tp xnangis pon)

smpai kat McD..aku order makan, time mkn citer lg...

c'din: awak ni ira kalo awak xdapat laki yang boleh manja kan awak mmg xaman awak...

aku: naper lak c'din?? (dengan penuh tanda tanya ni)

c'din: awak tu walaupon anak yang tua, tp manja mengalahkan anak yang bongsu...manja sangat2...

aku: sengih jek(dalam ati; haih! saje nk kena kan aku..tp cikgu lan pon slalu ckp aku manja gak..adoiyai)

biler aku pk2 balik..mungkin sbb aku dari kecik ramai yang sayang aku, yang jaga aku, yang asuh aku, yang boleh aku bermanja2,yang boleh aku suh dukung2...jd dh kekal smpai ke tua...huhuhu...tp mungkin gak aku lg manja dr adik aku yang bongsu...hehehe...bukan yang bongsu je..kira mmg mengalahkan smua adik2 aku la tahap kemanjaan nye..ahahhahaa....even aku dh besar pon aku suh mama suap aku nasik lagi..kehkehkeh...adik2 aku xdapat mcm gitu..hahahaa...sownok...

tp malang la bagi laki yang bakal jadi tunang @ suami aku nnti..hahaha..maaf yek kalo saya ni mudah menitiskan air mata...time aku marah2 org pon bukan dieorg yang nangis..tp aku yang nangis...hahaha...lawak betul si shahirah hayati ni...banyak lagi aku nk citer..nnti lenkali aku citer lagi ek...hhaha...

No comments:

get a song here now

two is better than one

adsense

Health Tip of The Day