Saturday, July 3, 2010

adik ku pulang ke kampung..yeay!!!

yes....sownok dapat balik kampung...apatah lg aku leh makan tido makan tido..hahahaha....tapi aku tetap b'senam...kononnye nk jaga body ler..hahahha...tp lebih sownok biler semalam adik aku dh sampai kat umah...orang baru balik m'sia...Alhamdulillah dh habis pon die belajar n die dapat gak b'gelar seorg doctor...hmmm...xsabar lak aku nk tau mana die dapat keje nnti...hehehehe...nnti aku sakit2 aku cari ko ek...

dan semalam..nenek aku yang sangat ler rajin walaupon sakit2.. buat ketupat nasi..(nie aku yg bnyak anyam ler) buat nasi dagang lauk ikan tongkol(kat sini panggil ikan aya)..pulut kuning..laksa kelantan n penang..terengganu je xde..hihihihii... pastu wat ketupat palas..tapai pon ada..smpai xtau nk makan mana satu...hahahaha...punyer lah banyak lauk nk jamu org..hehehe...sempena adik aku hbs belajar n balik m'sia...luper nk amek gambar semalam...hahaha...duk sebok melayan tetamu yg datang katakan..hehehe..anyway thanks utk smua kawan2 n jiran2 yg datang k... sbb hbs ler jugak lauk2 smuakan...

bangga aku jd kakak kamu smua..adik2 aku nie mmg pandai2..aku je kurang pandai skit sbb tu xdpt ke oberC..hahahha...kalo aku ni rajin sesangat n pandai agak2 aku dh jd ape skang...mesti aku xjd mcm skng menulis blog nie..hiihihihii...

sorng dah jd doctor tp lom doc lg..sbb xtau mana lg dapat keje..adik aku yg nie mmg hebat gak..die nie nmpk macam malas tp die rajin..kalo exam mlm nie baca esok exam mmg leh jawab...tp die nie jenis diam2 ubi..tp b'isi lah..mmg betul mimpi aku dulu2 masa aku kecik2...mimpi result UPSR..aku dpt 2A 1B 1C n die dpt 4A 1B..aku pon pelik time tuh..tp biler dh jd aku pon rasa mcam dejaVu lah pulak... sorg lg kat canada wat mechanical engineering..(die ni mmg terror giler..adik aku yg sorg nie sgt rajin n aktif sejak bangku sekolah lagi...) semua bnda die masuk..skng nie dh jd president utk kelab anak2 malaysia kat canada...n die adlah wakil pelajar m'sia yg pertama memasuki Universiti die kat Toronto 2 as a mechanical engineer student..aku pon xtau Universiti aper..hahahah..(nie ler kakak yg kurng prihatin)...bangga sgt2 lah... ko mmg hebat... kalo ko baca blog aku nie... aku nk ckp aku bngga jd kakak ko...hehehehe...

hmm...sorg lg adik aku bakal jd cikgu...cikgu yg sgt minat berpuisi, b'sajak n memotivasikan org..jgn jd basi dh ler ek...tp aku tau ko blh jd pakar dlm bidang2 yg ko minat..yg penting ko kena rajin n usaha utk kearah itu...adik aku yg sorg nie lak mmg suka menulis..dh bnyak gak ler sajak2 die kuar paper n majalah... keep a gud work k!!!

nnti bln 9 nie lg sorg adik aku akn terbang ke russia utk wat doctor gak..adoi adik2 aku smua dh fly smbg blajar..aku biler lg...nmpknye aku pon kena smbg PHD lak..so aku kenalah pilih negara2 best2 skit...hehehe..InsyaAllah...kalo smua doakan n aku dimurahkan rezeki leh ler aku fly jauh2...sonok nye tgk smua org dpt blajar kat negara org...lps nie adik2 aku yg laen pon psti akn terbang jauh gak...aku mungkin xsehebat kamu smua tp aku nk kamu smua jd hebat dr org laen...hehehe

No comments:

get a song here now

two is better than one

adsense

Health Tip of The Day