Sunday, July 11, 2010

kereta yang meragam

nie citer perjalanan aku dr besut ke bangi UKM.... 10 julai hari paling geram n panas buat aku ngn duapupu aku...adoi...macamana x panas biler kat highway kete meragam... kete meragam lak biler time duapupu aku yg bak..aku bak kete dari besut smpai lah ke RnR gambang... lps tu dh rest makan2 solat n siap isi minyak kat petronas duapupu aku drive lak..lepas skit dari exit maran tu leh pulak temperature naik..adoi.. dh ler matahari panas terik ari tuh...masa pon dh bnyak hbs sbb dh b'pusing2 pegi awana kijal hntar barang2 adik aku..padahal kedai dekat ajek..hampeh betol...rasa mcm nk sekeh pon ada..hahahaa..

biler temperature dh naik gitu kami benti n duk rehat kejap..isi air n jalan skit lg n kiter org benti kat RnR temerloh lak...smpai kat situ rest isi air n check ape yg patut tp temperature still naik lg... then kiteorg amek keputusan masuk exit temerloh...p cari bengkel..seb baik aritu ari sabtu..kalo ari ahad lg merana nk cari kedai..tp pomen tu ckp xde aper2..die ckp air ok..smua ok..nie yg buat aku naik bingung...dlm masa yg sama bapak aku dh tepon sepupu die kat area situ utk cari pomen lah kan... n seb baik ler ada dieorg selesai gak ler masalah...

kata pomen yg nie lak die ckp tangki air tu t'sumbat so die dh cuci smua n smua ok...tp tup2 dh sampi KL temperature naik balik tambah lak ngn bunyi ntah aper2 kat enjin ngn tayar..naik bingung aku dibuatnye..kalo aku nie mekanik senang lak keje aku hahaha...aku pon xtau ape bnda lak yg rosak tp kiterorg teruskan aje trip kiterorg smpai kerinci..sbb duapupu aku duk kat kerinci study kat UM kan...adoiyai...n aku bernasib baik sebab kat area umah duapupu aku tu sepupu ayah aku ada duk kat situ gak..so malam tu menumpang ler kat umah die... tp esok pagi nye aku pegi dftr kolej elok lak kete nyer..cuma ada bunyi2 yg risau kan aku...

tp mmg hati aku rasa xsedap dah masa aku drive dr kemaman tuh..rasa mcm ada benda nk jadi ajek...tup2 mmg ada bnda yg t'jadi..hahaha...tu dh service kete sebelom dtg KL..jd kepada pemandu n penumpang..kamu smua kena pndai bab2 repair kete gak..kalo x susah nnti..hhehehe

adios!!!! (dlam ati nak aje aku tukar kete baru seb baik xde duit lg) hehehehehe =P

No comments:

get a song here now

two is better than one

adsense

Health Tip of The Day