Monday, July 19, 2010

phd @ keje ??

hai smua... ari ni ira xtau nk citer aper...tp ada skit nk share lah kan...

td siang ke fakulti cari bahan utk tesis ku yg satu itu.. then pas makan ngn kak nurul terserempak ngn mehrab... (iranian guy) die ckp aku ni layak mntak ngn gomen biasiswa taja aku smbng study wat PHD..die ckp xyah pakai kete ke ape..kalo xde kete jalan kaki ajek...yg tu aku xpk sngt skng nie..mmg aku mau sambng..tp bnyak bnda kat dlm kepala otak aku nie...papa mama adik2... hurmmm... biler pkkan smua tu aku kena keje gak dulu...atleast biarlah separuh dr adik2 aku tu keje dulu...nie smua bapak aku tanggung... dh hbs master ni InsyaAllah dgn berkat doa smua org harap dapat job yg lebih bgs dr dulu.. so dpt lah bantu papa mama utk adik2... wpon adik2 aku ni smua schoolarship tp kalo ada apa2 duit papa gak yg nk kena guna...hehehehe... kete, mkn, minum, smua lah...smpi baju raya..hahaha..smua papa... so macamana nak smbung phd skng nie...ntah2 aku kena keje 2-3 tahun baru dapat peluang tu..ntah2 tu pon kena tampung sendiri... aiyak... doakan semoga aku dpt job gaji rm 5k keatas yek..ahahhaaha..so boleh ler aku kumpul duit cepat2 smbng phd lak...hahahhaa..InsyaAllah...harap2 aku smpt smbng sblm aku kawen lah kan..tu pon kalo aku kawen..heehehehe...=P

4 comments:

Yunne Osman said...

ira, kak nurul suka the new layout! header tu elok! lupa plak nak email navigator bar tu. ni eshan dok usha dah akak guna netbook ni. mama akak gi hospital so tinggal eshan, akak n maid je. mujur ada maid. kalu x, susah akak.

ShaHiRah HayAti said...

hehehehe..thanks kak nurul...tu lah yg ni mcm dh ok... cuma kalo pndai ubah suai lg..nk letak sumting mcm bunga ke butterfly ke kat bhgian bwh n tepi2 skit2... mcm deco2 modern design hahaha..

Anonymous said...

betul ke kak..
nk sambung phd nie..
hai....
lmabt lg la ak nk buleh ank dare
hehehe

ShaHiRah HayAti said...

sambung2...

get a song here now

two is better than one

adsense

Health Tip of The Day