Tuesday, October 5, 2010

wei concern la skit!!!! buka mata tu!!!

ni aku tgh geram sesangat ni...nk aku luahkan smua yg ada kat dlm otak hati hempedu smua skali la kan...smpi ke isi perut aku nk luah kan....terutama kat budak2 pencak silat...saper t'makan cili die terasa pedas ok... aku ni selaku c-nior yg dh tua ni tp masih awet muda (ada hati nk promote ni) geram ngn cara korng menguruskan kelab n segala tugasan yg korg dapat.... proses kerja taming sari.... dah siap ka??? smua mcm relaks jek..korng x pk ka skng ni dh masuk bulan 10...game bln 1...ada lagi baper bulan utk siapkan segala2 item yg korng nk... dik...kata mau wat jemputan dunia...skali buat biarla gempak... kamu kena ingat ni pon melibatkan nama baik a.man selaku coach dan ukm...malah nama korng juga terlibat..kalo berjaya kamu smua juga yg dapt nama... kalo x nama kamu juga dpt malu... 


meeting- perkara pertama yg harus di lakukan...sehingga sekarang masih lg x de meeting yg khusus dijalankan...kalo buat pon bln biler??? bln puasa ari tu ek...dh hmpir 2 bln berlalu yek.. maaf la kalo akak salah... sbb ni je yg akak tau..kalo korng buat setiap 2 minggu sekali utk lihat progress keja ok la...akak tabik kat korng...tp sehingga sekarang a.man sendiri ckp bnyk lg bnda yg nk di selesaikan dan sentiasa bertanya biler meeting nk dibuat...hmmmm..... korng kena ingat coach korng ni dh bnyk bnda die buat korng smpi korang berada kat puncak ni... jgn la hampakan harapan die sebagai coach kan...die dh macam bapa kite kat luar..kat dlm gelanggang coach tp skit pon die x pernah merungut ttg kesilapan kita smua,... jd akak harap sesangat kamu boleh ada kan meeting secepat mungkin dan cuba atasi masalah2 yg korng hadapi...akak tau smua ada hal n sibuk ngn keja masing2...tp cuba pk2 kan...masa ptg masih ada utk wat meeting...kalo dulu training petang2 boleh turun x kan meeting kat stadium duk bersila kat padang pon x boleh...kite anak2 silat dik...smua tu dh jd perkara biasa,...asal usul kita pon dr tanah....jgn lupa tu...


sebut lagi pasal training- ni lagi satu yg aku naik geram...betul akak x perfect so x patut akak nk ckp mcm ni..so maaf ye korng...tp selama akak berada di ukm x pernah dlm 4 thn akak duk wat degree xde latihan petang2..walaupon tanpa a.man... latihan tetap dijalankan...kita ada yang dipertua,naib dipertua malah ada ajk2 yg boleh korng ajak ramai2 utk wat latihan petang2...macamana korng nk fit kalo korng nye latihan hanya bila nak game jek...ingt practice make perfect... kalo korng tanya pengalaman a.man mesti korng akan terkejut ngn latihan die macamana kan...perlu ka latihan kita kena ada a.man sentiasa..sedangkan latihan tu boleh kita buat sesama kita bila masa a.man x dpt bersama ngn kita... maaf ye korng...akak tau akak pon x sehebat mana..malah x pernah jd STAR pon dlm team silat..tp akak tau apa yg kami buat dulu...tiap2 ptg pasti ada latihan wpon hujan wpon sekejap... setakat ni akak tgk junior pon dh x turun ke padang.... mana ahli2 kelab yg duk dftar masa awal2 sem tu???? hilang sudah yek... akak takut 2-3 tahun nnti kelab pencak ni musnah gitu jek... akak tau kamu smua dh usaha ajak dieorg turun ke padang meeting dn sebagai nye... tp kamu smua bdk2 pandai malah lg pndai dr akak ni... cuba pkkan sesuatu yg boleh menarik minat mereka... mungkin dgn aktiviti yg agak ringan yg mana x buat mereka t'kejut... kalo akak jd bdk 1st year pon akak takut nk turun training silat kalo 1st day pon dh kena lari 10 round n buat smpi esk nye demam...ahahhaa... susah dik oi nk cari org yg minat silat skng ni... harap korng paham2...ingat psikologi tu pnting.. kalo korng leh yakinkan mereka bdk2 1st year tu utk bersilat tanpa rasa ragu2 dan takut...mesti dieorg akan turun training...korang cuba pk kan...naper teakwando boleh ada ramai ahli sedang kan bayaran nye lebih mahal dr latihan kat pencak silat..sedangkan latihan tu juga amat memenatkan...maksud nya ada sesuatu yg ahli mereka buat agar ahli2 smua minat kat sukan tu...betul x... sekali lagi akak mohon maaf... mungkin akak mcm ckp besar...tp tu kebenarannya... akak xnk tgk kelab pencak ni musnah gitu jek...sbb mcm2 kenangan dh akak ada dgn kelab ni..ngn kamu smua juga... sbb akak sayang la akak ckp gini...maaf yekk..malu la ngn senior2 korng tu..kalo mereka tanya apa kamu smua nk jawab?????


komitmen - setakat ni akak tgk hanya sesetengah jek yg btl2 bagi komitmen kat kelab ni...akak tau kamu smua sibuk ngn urusan pelajaran n dgn jawatan2 besar yg korng pegang...xsalah...tp komitmen sgt la kurang... kalo ada boleh di bilang dgn jari... biler nk game je baru muncul...mengalahkan biskut chipsmore... kehadiran mmg xyah ckp la kan sikit jek...pastu lambat lak tu...skali skala x pe la dik oi... kalo duk jauh mcm akak yg kat zaba ni boleh la nk ckp akak xleh dtg awal...tp akan berusaha utk m'awalkan diri.. tp kalo kamu smua dpt uruskan masa dan diri dgn baik mesti korng boleh bg komitmen kat silat...kalo kat kelab laen boleh kenapa silat tidak betul x??? bg la masa utk diri beriadah selama 1 jam dgn silat...xsalahkan malah kalo kita sama2 training mesti ilmu tu kita sama2 dpt n share idea masing2... itu yg semoleknye... mmg btl smua org sibuk nk exam nk siapkan assingmnt n macam2 lagi.. tp please...akak mintak tolong sesangat nk kamu smua bg masa korng selama sejam dua utk silat... 




geram ngn kamu2 smua yg amik mudah dalam satu2 hal...jadi akak sgt la berharap kamu smua sedar n dapat buka mata n hati korng...silat tu sukan yg sangat indah... malah dgn silat juga kite smua kenal...x kenal maka x cinta kan... so pk2 kan masa depan pencak silat n team yg ada...mana nk cari pelapis muda dan bergaya or hebat ke or what ever la kan... so cari dr sekarang..korng smua pn dh x lama lg dh nk hbs sem... nk grad lg...huhuhuuhu.. mohon maaf dr ujung rambut smpi ujung kaki... akak x perfect so apa yg salah akak buat sila betulkan juga.... 


mau tdo sudah...i dh ngantok..xlarat dh nk membebel...jd kepada kamu smua hayatilah luahan hati akak nie...

4 comments:

3viL X eIjI said...

Salam

Fuzzy bout the preparation huh sis?

Just be patience k? Keep ur juniors stay focus on what should be done.

And i'm looking 4ward 4 ur tournament. Hope it will be the greatest tournament to celebrate my retirement. It should be

- E . i . j . I -

ShaHiRah HayAti said...

wsalam..

yup...just concerning...hopefully u guys can make it...and i'll give fully support...

InsyaAllah... it will be my last game..hopefully...hehhehe

Hans asaktor said...

thank you kak ira...
klau kak ira x komen nih...msti ktorg msih dok terhegeh2 lg...
pape pn lepas nih klau pape nk mintk tolong bleh lah ngn kak ira kan... hehe... sbb ajk still kurang di bahagian festival... sy ketua bahagian festival tp segala kerja surt menyurat buat time ofis...sy kerja time tu... my kak ira bleh tlg part festival...
pape pn nnti kita bncang time meeting ok... thank you skali lg...
=))

ShaHiRah HayAti said...

welcome...haih..nmpk gaya nye aku mmg panas mcm goreng pisang..smua org nk amek akak jd ajk..kakakaka... mcmna ni..bdn hnya satu xleh nk dibelah2...huhuhuhu

get a song here now

two is better than one

adsense

Health Tip of The Day